Yufkalı Milföylü Börek

Yufkalı Milföylü Börek, Günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu börek çeşidi vardır. Böreklerin çeşitleri saymakla bitmemektedir. Bayanların özel misafirlerde, günlerinde, toplantılarında pratik ve çeşitli böreklere başvurmaktadırlar. Özellikle anneler sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri için de börek yapımını sürdürmelidir. Çünkü börekler hem kişiyi doyurur hem de açlığı giderir.
Bu nedenle çocuklara yemek ya da kahvaltıyı sevdirmek gerekmektedir. Örneğin okul çağındaki çoğu çocuk fastfood türü yiyeceklerden daha fazla hoşlanmaktadır. Bu nedenle obezite durumu meydana gelmektedir. Anneler bu durumdan kurtulmak için çocukların beslenmelerine börek çeşitleri hazırlayarak çocuklara yemek yemeyi sevdirmelidir. Böreklerin en pratik olanı ise milföy yufkası ile yapılandır.

Yufkalı milföylü börek tarifi malzemeleri

  • 6 adet büyük milföy
  • 2 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 adet yumurta

İçi için malzemeler

  • Kıyma
  • Baharat çeşitleri

Yufkalı Milföylü Börek Nasıl Yapılır?


İlk olarak maden suyunu, sıvı yağını ve yumurtaları iyice karıştıralım. Bu hazırlanan karışımı böreklerin araları için kullanacağız. Milföyler taze yeni alınmış ise işe başlayabiliriz fakat buzlu ise buzunun çözülmesi beklenmelidir. Çözülünce 3 adet milföyü yan yana dizip ayrıca uzun kenarlarından birbirlerine yapıştırıyoruz. Ayrıca ekleri olan tüm bir hamur haline getirilmelidir.
Tezgâh ya da düz bir zemini unlayarak 3 adet milföyü tek hamur muş gibi merdane ile açıp büyütelim. Kullanılacak olan tepsi büyüklüğünde açılmalıdır. Kullanılacak olan tepsiyi ilk olarak güzelce yağlayın. Açılan milföyü tek bir şekilde tepsinin tabanına serelim. Onun üzerine 1 adet yufkayı hiçbir şekilde bölme olayı yapmadan tek halde yanları dışarı taşacak halde tepsiye yayalım. Ayrıca hazırlamış olduğumuz yağlı karışımı bir kaşık yardımı ile üzerine hiç açık kalmayacak şekilde yayalım. İç harcı ise yağ döküldükten sonra güzel şekilde yayalım. İçi koyduktan sonra ikinci koyulan yufkanın dışa taşan yanlarını içe doğru katlayın. Bu şekilde iç tamamen kapanacaktır.

Geriye kalan diğer yufkaları da teker teker parçalara bölerek tepsiye döşeyelim. Bu parçalanan ve döşenen yufkanın üzerine de harçtan dökelim. Sona kalan 3 adet milföyü de ilk başta yaptığımız gibi düz zeminin unlayıp tek parça halinde açalım. Böreğin üzerini açılan bu milföy ile tamamen kapatalım. Yanlarını da tepsinin en altında kalan milföyün altına doğru yettiği kadar kıvıralım. Bir bıçak yardımı ile şekil vererek keselim. Daha sonra kalan karışı üzerine dökelim. Daha sonra 10 dakika bekleterek böreğin içine sosun inmesini bekleyelim. Ne kadar fazla bekletirseniz o kadar lezzet katmaktadır. Böreğin üzerine son olarak çörek otu serperek fırına koyun. Üzeri koyu pembe olunca fırından alalım ve sıcak servis yapalım.
19.01.2024 19:57:08
Yufkalı Milföylü Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkalı Milföylü Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Yufkalı Milföylü Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024