Yufkalı Karnıyarık Böreği

Yufkalı Karnıyarık Böreği, kısa zamanda kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz, çok lezzetli olduğu kadar görünüşüyle de göz dolduran bir börek çeşididir. Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz gibi, akşam yemeklerinde ara sıcak olarak da ikram edebilirsiniz. Kolay gelsin.

Yufkalı Karnıyarık Böreği Malzemeleri

>
  • 6 adet el açması yufka

İç Harcı için

  • 250 gram az yağlı kıyma
  • 2 baş orta irilikte kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Küçük bir kâse doğranmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için

  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
Üzeri için
  • Susam ve çörek otu
Yufkalı Karnıyarık Böreği Nasıl Yapılır?

Böreği hazırlamaya ilk olarak iç harcını yaparak başlıyoruz. Bunun için bir tavaya sıvı yağ koyup bir miktar kızartıyoruz. Ardından kıymayı atıp rengi kahverengiye dönünceye kadar kavuruyoruz. Soğanları ve biberi yemeklik doğrayıp kavrulmakta olan kıymanın üzerine ilave ediyoruz. Soğanlar diriliğini kaybedinceye kadar orta ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle güzelce kavuruyoruz. Daha sonra üzerine maydanozu, baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz.

Bir karıştırma kabının içinde sütü ve yoğurdu karıştırıyoruz.
Üzerine yumurtayı kırıp sıvı yağı da ilave ettikten sonra çırpma teli ile yumurta tamamen kayboluncaya kadar hızlı bir şekilde çırpıyoruz.

Mutfak tezgâhının üzerine bir adet yufka seriyoruz. Üzerine sütlü sostan bol miktarda döküp fırça yardımı ile yufkanın her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Daha sonra aynı hizaya denk gelecek şekilde bir adet daha yufka serip üzerine yine sos sürüyoruz. Bir kat daha yufka serip onun da üzerine sos sürüyoruz. Yani aralarına sos sürerek üç kat yufka elde ediyoruz. Daha sonra tıpkı sigara böreği sarmak için kestiğimiz gibi önce iki, sonra dört, sonra sekiz parçaya kesiyoruz. Elde ettiğimiz parçaların geniş kısımlarına bir çorba kaşığı kıymalı harçtan koyarak fazla sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz.

Fırın tepsisinin dibini yağlayıp sardığımız börekleri fazla sıkışık olmayacak şekilde sıralıyoruz. Daha sonra böreklerin ortasından ince uçlu bir bıçak ile tam göbeğinden yarıyoruz. Yararken en dibine değil, iç harcının olduğu orta kısmına kadar iniyoruz. Bu şekilde böreklerin hepsinin karnını yardıktan sonra üzerine artan sostan sürüp, susam ve çörek otu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

19.01.2024 23:52:06
Yufkalı Karnıyarık Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkalı Karnıyarık Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yufkalı Karnıyarık Böreği"
İyi kızım yufkadan yapılan börekleri çok seviyor her gün okula beslenmesinde ona börek yapıp koyuyorum farklı tarifteki börekler yapmayı seviyorum bu sefer karnıyarık böreği yapmak istiyorum. Fakat içine koyduğum sebzeler dolayısıyla acaba sever mi? Lütfen bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
İftihar . 02.09.2018

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024