Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. Kabakları temizce yıkayın ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakların üzerine bir miktar tuz ekleyerek karıştırın. Böylece kabaklar suyunu bırakacaktır. Bir miktar bekledikten sonra kabakların suyunu sıkın. Kabakları sıktıktan sonra tekrar kâseye alın ve üzerine şeker, dereotu, maydanoz, nane 1 yumurta ilave ederek karıştırın.
İç harcı yaptıktan sonra sosunu hazırlayın. Ayrı bir kâsenin içine 3 yumurta, yoğurt ve 3 yemek kaşığı margarini eriterek ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepsiye serin ve üzerine sıvı yağ dökün. Daha sonra ikinci yufkayı ve üçüncü yufkayı da tepsiye serin. Üçüncü yufkanın üzerine iç harcı boşaltın. İç harcı tepsinin her yerine eşit bir biçimde yayın. Daha sonra dördüncü, beşinci ve altıncı yufkayı da serin. Yufkalar arasına sıvı yağ gezdirin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra hazırladığınız yoğurtlu sosu en üste ilave edin ve tepsinin tamamına yayılacak şekilde olmasına dikkat edin. Daha sonra böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızardıktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.