Yufkadan Patatesli Börek

Yufkadan Patatesli Börek, patates birçok kişinin zevk ile yediği aynı zamanda yemeklerinde ve salatalarında sık sık kullandığı gıdalar arasındadır. Pratik soyulup hazırlanması ve hiçbir çaba göstermeden sadece ocak ateşi ile kaynaması sonucu haşlanması vazgeçilmez ve sürekli tüketilen gıdalar arasında olmasını sağlamaktadır. Yufkanın pratikliği ile buluşunca daha da lezzetli olan bu gıdalar daha fazla tüketilmektedir.
Şimdi yufka ile patatesi karıştırarak börek yapalım.

Yufkadan Patatesli Börek İçin Gerekli Malzemeleri


Yufkalar için

  • 4 adet yufka,
  • 2 adet yumurta sarısı,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • Bir miktar susam veya çörek otu,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ.

Harç için

  • 4 adet haşlanmış patates,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım deste maydanoz,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
Yufkadan Patatesli Börek Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesli harcı hazırlayalım. Dört adet olan patatesleri orta boy bir tencere içerisine yarıdan fazlası kadar su doldurup içerisine atalım ve iyice pişene kadar haşlayalım. Haşlanan patatesleri soğuyunca soyarak çatalla ezelim patatesleri. Ezdiğimiz patatesleri geniş bir kap içerisine aldıktan sonra üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı pul biber ilave edelim.
Yarım deste maydanozu seçip yıkayıp doğrama tahtası yardımı ile küçük küçük doğrayalım. Doğradığımız maydanozları da patatesin üzerine ilave ettikten sonra hepsini bir güzel karıştıralım. Dilerseniz içerisine istediğiniz tatları da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız harcı bir kenara bırakarak patates böreğini hazırlamaya başlayalım.

Patates böreğinin hazırlanması için, bir su bardağı sütü ve bir adet yumurtayı rahat karıştırabileceğimiz bir kap içerisine bırakıp iyice karışıncaya kadar çırpalım. Yufkaları serdiğimiz temiz mutfak tezgâhı üzerinde ikiye keselim. Yufkanın düz olan tarafını kendimize doğru çevirelim. Bir fırça veya yoksa peçete yardımı ile hazırladığımız süt ve yumurta karışımını yufkaların üzerine her yerine değecek şekilde sürelim. Yufkanın üzerine patatesli harçtan bir miktar koyarak yufkaları sıkı sıkı ancak yırtılmayacak şekilde rulo saralım. Daha sonra altını sıvı yağ ile yağlamış olduğumuz tepsinin ortasına sardığımız ilk yufkayı kendi etrafında sararak gül böreği şeklini verelim.

Kalan diğer yufkaların hepsine ayrı ayrı aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız ilk böreğin devamı olacak şekilde bütün yufkaları sararak tepsi içerisine yerleştirelim. Süt ve yumurta karışımının içerisine iki adet yumurta sarısını ilave edelim ve çırpalım. Sütlü karışımı fırça yardımı eğer yoksa peçete yardımı ile hazırladığımız patatesli böreğin üzerine sürelim. Böreğin üzerine belli bir miktar susam veya dilerseniz çörek otu serpelim. Daha önceden bir beş dakika kadar ısıtmış olduğumuz fırın içerisine böreğimizi bırakarak 180 santigrat derecede üzeri iyice kızarana kadar bir güzel pişirelim. Yarım saat kadar pişen böreği çıkardıktan on dakika sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 15:13:54
Yufkadan Patatesli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yufkadan Patatesli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yufkadan Patatesli Börek"
Eşim akşam çayın yanına patatesli börek istedi. Ben genellikle patates haşlayıp yasa kavurdıktan sonra milföy hanurunun arasına koyup fırında pişiriyordum. Milföy hamurum kalmadığı için evde sabah aldığım yufka var. Yufkadan patatesli börek yapsam aynı çıtırlığı nasıl sağlayabilirim? Yufkadan patatesli böreğin hamur olmasını istemiyorum. Püf noktası nedir acaba?
Pelin . 24.10.2018 11:43:07

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024