Yufkadan Gül Böreği
Yufkadan gül böreği, yapımı kolay ve pratik bir o kadar da şık bir görüntüye sahip bir börektir. Patatesli peynirli ve kıymalı yapılabilir. İstenirse bu börek yapılıp buzlukta da bekletilebilir ani bir misafir geldiğinde ya da hazırda yiyecek bir şey yoksa çıkarıp fırına atarak rahatlıkla tüketebilirsiniz. Derin dondurucuda uzun süre saklanabilen bir börektir.
Yufkadan gül böreği yapımı için gerekli malzemeler- Bir paket yufka
- 200 gram peynir
- Bir demet maydanoz
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- İki yumurta
- Çörek otu
Yufkadan gül böreği nasıl yapılır?
Yufkadan gül böreği yaparken önce iç harcını hazırlıyoruz bu tarifte peynirli börek yapımını yazacağım fakat kıymalı ya da patatesli de yapılabilir. İç harcı için peynir derin bir kaba rendelenir ve üzerine bir demet maydanoz ince ince doğranıp eklenir iyice karıştırılır. Sosu için bir su bardağı süt bir çay bardağı sıvı yağ iki yumurta bir kâsede çırpılır. Bir yufka tezgâha serilir ve artı şeklinde dört eşit parçaya bölünür herbir parça fırça yardımı ile soslanır ve üzerine peynirli harç konup rulo şeklinde sarılır ve rulo içine doğru kıvrılarak gül şekli verilir. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tüm yufkalar bu şekilde hazırlanır ve tepsiye dizilir üzerine kalan sos sürülür ve çörek otu serpilip fırına verilir ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir fırından çıkınca sıcak servis edilir.<
/div>
20.01.2024 02:57:26
Yufkadan Gül Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Yufkadan Gül Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|