Yoğurtlu sosu hazırlamak için öncelikle bir kapta yumurtaları iyice çırpıp yoğurdu, fındık yağını ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Sosu hazır hale getirdikten sonra iç harcımızı hazırlıyoruz. İç harcımız da hazır olunca ilk yufkamızı alıp yağlanmış tepsimize uçları dışarıda kalacak biçimde yerleştiriyoruz. İki yufkayı da parçalayarak yoğurtlu sosa batırıp çıkarıyoruz ve tepsideki yufkanın üzerine seriyoruz. Hazırladığımız peynirli harcı yoğurtlanmış yufkaların üzerine her yere yayılacak biçimde döküyoruz. İki yufka daha parçalayarak yoğurtlu sosa batırdıktan sonra tepsimizin içine koyuyoruz. İlk yufkanın dışarıda kalan parçalarını tepsinin içine doğru katlıyoruz ve yufkanın üzerine biraz sıvı yağ sürüp çörek otu da serpiştirdikten sonra böreğin dinlenmesi ve sosunu çekmesi için 15 dakika bekletiyoruz.
Bekleyen böreği dilimler halinde kesip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.