İlk olarak yufkaları ıslatmak için kullanacağımız sosu hazırlıyoruz. Bir kapta yumurtaları çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ, yoğurt ve sodayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Sosumuz hazır olunca iç harcımızı hazırlıyoruz. Peyniri incecik kıyılmış maydanozla iyice karıştırıyoruz ve börek yapımına başlıyoruz. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip hazırladığımız sıvı karışımın dörtte birini yağlı kâğıt üzerine döküyoruz. İlk yufkamızı kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye seriyoruz. Yemek kaşığı yardımıyla yufkanın üzerine hazırladığımı karışımdan serpiştiriyoruz. İkinci yufkamızı parçalayarak ve büzerek tepsiye yerleştiriyoruz. Yine sıvı sostan serpiştiriyoruz. Üçüncü yufkayı da aynı şekilde tepsiye aldıktan sonra hazırladığımız peynirli harçtan her tarafa yayılacak biçimde serpiştiriyoruz.
Dördüncü yufkayı da aynı şekilde parçalayıp yerleştirdikten sonra sos ve iç harcımızdan koyuyoruz. Beşinci yufkaya da hem sos hem iç harç konacak şekilde aynı işlemi uyguladıktan sonra altıncı yufkayı koymadan evvel ilk yufkanın taşan kısımlarını içeri doğru katlıyoruz. Yine sos döktükten sonra son yufkayı da tepsiden taşmayacak şekilde ve parçalamadan tepsiye yerleştirdikten sonra kalan sosun tamamını döküyoruz. Böreği dilimledikten sonra biraz dinlendiriyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Pişince tepsiyi ters çevirip böreği ters ve ılık olarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.