Üç Renkli Börek değişik lezzetler denemek isteyenlerin mutlaka yapması gereken sebzeli bir börek türüdür. Şekli oldukça güzel olan her malzemenin tadını ayrı ayrı alabileceğiniz bir tarif olan bu börek sayesinde sebze sevmeyen çocuklarınıza rahatlıkla sebze yedirebilmeniz mümkün olacaktır. İçerisinde kıyma da bulunan bu tarif sayesinde hem çocuklarınızı dilediğiniz gibi doyurabileceğiniz hem de misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz bir börek hazırlayabilirsiniz.
- 4 yufka
- 250 gram kıyma
- 1 soğan
- 4 büyük havuç
- 1/2 kilo ıspanak
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yumurtanın sarısı
Üç Renkli Börek Nasıl Yapılır?
İlk olarak soğanlarımızı küçük küpler halinde doğruyoruz. Sıvı yağda soğanları kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar kavrulunca içine kıyma ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma rengini değiştirene kadar kavurduktan sonra karabiber, kimyon, nane, tuz ve incecik kıyılmış maydanozu da ekleyip ocağı kapatıyoruz. Başka bir tavaya havuçları rendeleyip bir çorba kaşığı sıvı yağ ve tuzu kullanarak kavuruyoruz. Son olarak üçüncü iç malzememiz olan ıspanakları iyice yıkayıp ince ince doğradıktan sonra sıvı yağ ve tuz ile iyice karıştırıp suyunu sıkıyoruz.
İç malzemelerimiz hazır olduktan sonra ilk yufkayı düz ve geniş bir zeminde açıyoruz.
Kıymalı için tamamını her yere eşit dağılacak biçimde serpiştiriyoruz ve rulo şeklinde yufkayı sarıyoruz. İkinci yufkayı da zemine serdikten sonra ıspanak harcımızı serpiştirip yine rulo şeklinde sarıyoruz. Üçüncü yufkayı da zemine serip havuçlu karışımı serpiştirdikten sonra onu da rulo şeklinde sarıyoruz. Tüm iç harcını yufkalara sardıktan sonra dördüncü yufka ile hepsini sarma işlemine geçiyoruz.
Dördüncü yufkayı sert ve düz bir zemine açıyoruz. Her tarafına yayılacak şekilde 2 yemek kaşığı sıvı yağı yufkaya döküyoruz. Yufkanın bir kenarına biraz ortaya gelecek şekilde önce iki rulo halindeki yufkayı yan yana koyuyoruz. Üçüncü rulo halindeki yufkayı iki rulonun üstüne yerleştiriyoruz. Dördüncü yufkanın kısa kalan tarafını ruloların üzerine doğru sardıktan sonra dördüncü yufkayı da bu üç ruloyu içine alacak biçimde rulo halinde sarıyoruz. Bu büyük ruloyu iki parmak kalınlığında kestikten sonra parçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.