Tepsi Böreği Hamuru her zaman lezzeti hazır yufka ve milföylerden daha iyi olan bir hamur çeşidi olarak yaptığınız böreğin daha fazla beğenilmesine de olanak sağlamaktadır. İnsanların zamanının daha az olması ve hazır yufka, milföy gibi ürünlerin kolay kullanımı sebebi ile tercih ediyor olması söz konusu olsa da hafta sonu boş vaktinizde güzel bir börek yapmak istiyorsanız mutlaka bu hamur tarifini uygulayarak el açması börek yapmanızı tavsiye ederiz.
Bu hamur sayesinde dilediğiniz iç harcını da kullanarak enfes börekler hazırlayabilirsiniz.
Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri
500 gram un
2 yumurta
Yarım yemek kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
300 gram tereyağı ya da margarin
Tepsi Böreği Hamuru Nasıl Yapılır?
İlk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açıyoruz. Tuz ve yumurtayı açtığımız bu havuza koyduktan sonra yavaş yavaş su koyarak açtığımız havuz içinde karıştırıyoruz. Yanlardaki undan alarak yavaş yavaş tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam ediyoruz. Dilediğimiz kıvama gelen hamuru üzerini kapatıp 20 dakika dinlendiriyoruz.
Hamur dinlenirken yağı eritip hafif donma derecesine gelene kadar bekletiyoruz. Dinlendirdiğimiz hamuru hafif unladığımız tezgâhın üzerine alarak biraz daha yoğuruyoruz ve öne arkaya silindir şeklinde yuvarlayarak her tarafı aynı kalınlıkta bir rulo elde ediyoruz.
Elde ettiğimiz bu ruloyu 6 ya da 7 eşit parçaya bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla 25-30 cm çapında yuvarlak yufkalar haline getiriyoruz. Açtığımız yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste koyuyoruz. En üstteki yufkayı yağlamadan üzerini ince bir bezle örtüp soğuk bir yerde dinlendirdikten sonra tekrar açarak dilediğimiz bir böreğin yapımında kullanıyoruz.
19.01.2024 05:06:36
Tepsi Böreği Hamuru ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba tepsi böreği hamuru çok önemli gerçekten ben bir keresinde yaptım sıcakken fena değildi ama soğuyunca resmen taş kesti. Bu hamuru yumuşak tutmak için beye dikkat etmeliyim? Feraset . 01.11.2018 20:51:43
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024