Tavuklu yufka böreği, benim için hem doyurucu hem de lezzetli börek tarifleri arasında yer alır. Zamanınız var ise hamurunu kendiniz açabilir ya da hazır yufka kullanabilirsiniz. Genelde kolaya kaçtığımız için hazır yufka ile tavuklu yufka böreğini yaparız. Dilerseniz Milföy hamuruyla da yapabilirsiniz. Tavuklu yufka börek tarifi farklılık göstermektedir.
Kimi sebzeli sever, kimi sade, kimi de peynirlisine bayılır. Bana göre tek gerçek var. Hangi malzemeyle yapılırsa yapılsın değişmeyen tek şey lezzetlidir. Şimdi size anlatacağımız tarif
Oktay Ustanın enfes tariflerinden biri olan tavuklu yufka böreği tarifidir.
- 1 bütün tavuk göğüs
- 3 adet yufka
- 1 kâse bezelye
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
Sosu için malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Üzeri için malzemeler
Tavuklu yufka böreği nasıl yapılır?
Bir tava içinde tavuk göğüslerini haşlayarak parçalıyoruz. Soğan ve kırmızı biberler ince ince kıyılır. Tavaya zeytinyağını aktarıyoruz. Soğan ve biberleri içine atarak kızartırız. Üzerine bezelyeyi ilave ederiz. Sebzeleri yumuşattıktan sonra, hazırlamış olduğumuz didiklenmiş tavuk göğüslerini üzerine ekliyoruz. Üzerine karabiber ve tuzunu da ekleyerek ateşin altını kapatırız.
Böylece böreğimizin iç harcını hazırlamış oluruz. Böreğimizin sosu için ise; bir tava içerisinde tereyağını eritiriz. Üzerine sütü de ilave ederiz. Daha sonra yumurtayı da içine ilave edip karıştırılır. Sosumuz da böylece hazırlanmış olur. Üç yufkamızın aralarına fırça yardımıyla sos sürerek üst üste konulur. Ortasına hazırladığımız tavuklu iç harcımızı koyarız. Kendi tarafımızdaki kısmı ortaya doğru katlarız. Daha sonra diğer boşta kalan kısımları da harcın üzerine doğru kapatırız. Kalan sosu üzerine serperiz. Yağlı kâğıt serilmiş tepsinin üzerine hazırlanmış olan yufkamızı alırız. Son olarak üzerine yumurta sarısı ve susam serpilerek, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atılır. Böreğimiz altın sarısı rengini alana kadar pişirilir. Tavuklu yufka böreğimiz böylelikle hazırlanmış olur.
Afiyet olsun.