Tavuklu Börek
Tavuklu Börek doyurucu tadı ile karşımıza çıkan ve farklı şekillerde yapmaya müsait olan börekler arasında yer alıyor. Zamanınızın bol olması durumunda börek hamurunu kendiniz açabileceğiniz gibi hazır yufka kullanarak da yapabileceğiniz bu böreği misafirlerinize rahatlıkla sunabileceğiniz gibi çocuklarınıza da doyurucu ve besleyici atıştırmalıklar hazırlamak istediğiniz zamanlarda da kullanabilirsiniz.
Özellikle çay saatlerinde mutlaka kullanmanız gereken bu böreği favori tarifleriniz arasına almalısınız.
Tavuklu Börek Malzemeleri- 4 çay fincanı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz
- Alabildiği kadar ılık su
İç harcı için- 1 çay fincanı pirinç
- 1 bütün tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri içinTavuklu Börek Nasıl Yapılır?
Börek hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce tavuk göğsünü ve pirinci ayrı tencereler içinde haşlanmaları için ocağa alıyoruz. Pirinç biraz daha çabuk haşlanacağı için bir gözünüzü ayırmadan kontrol etmeli ve haşlandığı zaman ocaktan alıp süzmelisiniz. Hamuru yoğurmaya başlamak için hamur yoğurma kabının içine unu alıp ortasını havuz gibi açtıktan sonra sırayla sirke, tuz ve sıvı yağı ekleyip yumurtayı da kırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş ılık su ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvama gelince ve ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurun üzerini örtüp dinlenmesi için kenara alıyoruz.
Hamur dinlenene kadar iç harcımızı hazırlıyoruz. Bunun için de haşlamış olduğumuz tavuk etini didikliyoruz. Haşladığımız pirinçle karıştırıp tuz ve kara biberle tatlandırdıktan sonra hamurumuzu da alıp bir ki tur yoğurup üç eşit parçaya bölüyoruz. Her parçayı açabildiğimiz kadar ince açıyoruz ve aralarına tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz. İç harcımızı yufkaların üzerine her tarafa eşit dağılacak biçimde serpiştirdikten sonra önce bir kenarından tutarak ortaya doğru kapatıyoruz, sonra tam karşısından tutarak iç harcın üzerini kapatıyoruz. Kapattığımız kısımların da üzerine yağ sürdükten sonra rulo şeklinde sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince 2 parmak kalınlığında dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 03:17:20
Tavuklu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Tavuklu Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|