Tavada Yalancı Su Böreği, yumuşacık, mis gibi kokan, güzel bir şekilde kabarmış su böreğini kim sevmez ki! Fakat hepimizin bildiği gibi ilk kez su böreği yapmak zahmetlidir. Vaktiniz yoksa bu basit tariften mahrum kalmayın. Su böreğinin de zahmetsiz bir tarifini sizinle paylaşacağız. Üstelik bu böreği yapmak için fırınınızı çalıştırmaya dahi gerek yok.
Uzun ve keyifli bir pazar günü kahvaltısı için ya da aniden gelen misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu börek en fazla 20 dakikanızı alacaktır.
Tavada Yalancı Su Böreği Malzemeleri
5 adet ya da 3-4 adet yuvarlak yufka
1 yumurta
1 ½ çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
İçine peynir ve kıyılmış maydanoz
Tavada Yalancı Su Böreği Nasıl Yapılır?
Oval yufka olarak da bilinen yuvarlak yufkaları ikiye kesmenizi tavsiye ediyoruz. Yumurtayı ve zeytinyağını, eritilip ılıtılan tereyağını ve suyu iyice çırpın. Böreğin içi için maydanozu ince ince kıyıp peynirle karıştırın. Her bir yufkayı düz bir zemine serip hazırladığınız sulu karışımla iyice ıslatın. Tavada böreğin üzerini kaplayacak kadar birkaç parça yufkayı ayırın. Bu parça yufkaları en üste koyacaksınız ki sardığınız rulo böreğiniz pişerken dağılmasın. Yufkaların geniş kenarına iç harçtan koyup rulo yapın ve orta boyuttaki, tereyağı ile yağlanmış bir tavaya ortasından başlayarak kendi etrafında dolayarak yerleştirin.
Rulo yapma sırasında yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatın ve tavaya yerleştirdikten sonra da elinizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatmaya dikkat edin. Yufkalar bitince ve tava dolunca ayırdığınız parça yufkaları da en üste koyun ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökün ve hafif şekilde böreğin üzerini geçecek kadar tavaya soğuk su ekleyin. Beş dakika öylece bekletin ve börek kaymasın diye elinizle tutarak fazla suyunu dökün. Rulo yapma esnasında yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatalım ve tavaya yerleştirdikten sonra da elimizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatalım. Yufkalar bitince ve tava dolunca ayırdığımız parça yufkaları en üste koyalım ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökelim ve hafif böreğin üzerini geçecek şekilde tavaya soğuk su ekleyelim. 5 dakika öylece bekletin ve börek kaymasın diye elinizle tutarak fazla suyunu dökün. Parça yufkalar alta gelecek şekilde servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
20.01.2024 09:27:45
Tavada Yalancı Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba böreğin 2 yüzünün de pişmesi gerekir tavada böreği yaparken böreğin üst yüzünün pişmesini nasıl sağlayacağız? Fırındaki gibi kabarıyor mu? Peyzaj . 20.09.2018 16:51:55
Yanal : Balık tavası gibi kapağı düz olan bir tava kullanın. Böreğin yapışmaması için bol yağ kullanın. Yeteri kadar piştiği zaman kapak yardımıyla tavayı ters çevirin ve diğer tarafını alta gelecek şekilde tavaya bırakın. Ara ara alt kısma bakarak ne kadar piştiğini kontrol edin. 26.09.2018 21:13:15
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024