Tavada Kolay Börek fırın kullanmadan hazırlayabileceğiniz ve enfes bir biçimde kızarmış olan pratik bir börektir. Yufka ile hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu böreği pazar kahvaltılarınızda sofralarınıza çok kısa bir sürede koyabileceğiniz gibi misafirleriniz geldiğinde çayın yanında ikram edilecek bir şeyler aradığınızda da rahatlıkla hazırlayıp sunabilirsiniz.
Farklı iç malzemeleri kullanarak farklı tatlar yaratabilmek için de bu tarifi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Tavada Kolay Börek Malzemeleri
3 yufka
250 gram beyaz ya da lor peynir
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Tavada Kolay Börek Nasıl Yapılır?
Bir kâseye yumurtaları kırıp iyice çırpıyoruz. Üzerine sıvı yağ ve sütü de ekledikten sonra tekrar çırpıp homojen bir karışım elde ediyoruz. Geniş bir tavaya ayırdığımız tereyağdan küçük parçalar keserek tavanın her yanını iyice yağlıyoruz. 1 yufkayı kenarları dışarıya sarkacak biçimde bükerek tavaya yayıyoruz. Yumurtalı harcın üçte birini tavada bulunan yufkanın her tarafına döküyoruz. İkinci yufkayı bükerek yuvarlak kısmı ortaya gelecek biçimde tavaya yayıyoruz. Kalan yumurtalı harcın yarısını da ikinci yufkanın üzerine döküyoruz. Peyniri yufkanın her tarafına eşit dağılacak biçimde serpiştirdikten sonra son yufkayı da bölmeden bükerek peynirli katın üzerine yayıyoruz. Kalan yumurtalı harcın tamamını üçüncü yufkanın üzerine döktükten sonra ilk yufkanın tavanın dışında kalan kenarlarını içeriye alarak böreğin üzerini kapatıyoruz.
Kalan tereyağı da yine küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yerleştiriyoruz. Böreği orta ateşte arkasını önünü çevirerek pişirdikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 19:45:49
Tavada Kolay Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Çocuklarıma sabah kahvaltısında yemeleri ve birer parçada okullarına götürmeleri in evde hızlı bir şekilde tavada börekyapmaya çalışıyorum. İç harcını hızlı bir şekilde hazırladım. Yufkanın her katına malzemelerin dağıtarak döktüm ve tavada pişirmeye başladım. Tavada kolay börek fırına göre çabuk piştiği in içi hamur kalır mı acaba? Minür . 30.10.2018 13:27:11
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024