Talaş Böreği

Talaş Böreği emek isteyen ve istediği emeğin karşılığında enfes bir tat ortaya çıkaran börek tarifleri arasında yer alır. Bol tereyağı ile hazırlanıyor olması sayesinde uzun süre tazeliğini korumaya devam eden bu böreği hafta sonu yapıp tüm hafta içinde rahatlıkla taze bir şekilde tüketebilirsiniz. Bu açıdan misafirleriniz geleceği zaman önceden yapıp bekletebilmeniz de mümkün olmaktadır.
Üstelik aileniz için doyurucu atıştırmalıklar bulunsun istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Daha hızlı şekilde yapabilmek için hamuru hazırlamak yerine iç harcı hazırlayıp milföy hamuru kullanarak da bu böreği hazırlayabilirsiniz.

Talaş Böreği Malzemeleri

  • 5 çay fincanı un
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar su

Ara katlara sürmek için

  • Margarin

İç harcı için

  • 250 gram kuzu eti
  • 1 su bardağı bezelye
  • 3 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğuması için kenarda bekleteceğiz. Bunun için öncelikle tavaya sıvı yağ alıyoruz. Üzerine küçük parçalar halinde doğradığımız eti ekleyerek etler suyunu salıp çekene dek kavuruyoruz. Küp şeklinde doğranmış olan soğanları alıp etin üzerine ekliyoruz ve soğanlar diriliğini kaybedene dek kavuruyoruz. Üzerine bezelye, tuz ve karabiberi ekleyip bir iki dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp incecik kıydığımız maydanozları da ekleyip karıştırdıktan sonra harcın altını kapatıp soğuması için bekletiyoruz.
Bu arada böreğin hamurunu hazırlamaya başlıyoruz.

Hamur yoğurma kabımızın içine unu ve tuzu alıp biraz karıştırdıktan sonra hamurun ortasını havuz gibi açıyoruz. Açtığımız havuzun içine sıvı yağ ve sirkeyi aldıktan sonra biraz da su katıp elimizle bu sıvıları biraz karıştırıyoruz. Daha sonra hamur kulak memesi kıvamına gelene de su ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamurumuzu hamur açma tahtasının üzerine alarak açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine eritilmiş margarinden sürerek rulo şeklinde yufkayı sarıyoruz. Hamur dinlensin diye bir kaba alıp üzerini streçle örttükten sonra buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.

Dinlendirdiğimiz hamuru 3 cm kalınlığında parçalar halinde kesiyoruz ve her parçayı merdane kullanarak kare şeklinde açıyoruz. Açtığımız karelerin ortasına soğuttuğumuz iç harcımızdan 1 yemek kaşığı dolusu kadar alıyoruz ve hamuru köşelerinden tutarak bohça şeklinde kapatıyoruz. Yağlanmış olan fırın tepsisine tüm börekleri dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında üzeri pembeleşene dek pişiriyoruz.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 01:45:26
Talaş Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Talaş Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Talaş Böreği"
Merhaba talaş böreği benim çocukluğumun böreğidir. Çocukken sabahları bir meyve suyu bir talaş böreği yerdik okula gidince ilk teneffüs arasında. Şimdi ben de talaş böreğini çocuklarıma yapmak istiyorum. Ancak tarifte margarin diyor margarin kullanmasam yerine tereyağı kullansam olmaz mı margarin çok zararlı
Aslı . 31.10.2018 13:03:33

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024