İlk önce böreğin hamurunu yapalım. Derin bir kabın içine elenmiş unları koyalım. Daha rahat hamuru yapabilmek için unun ortasına havuz açalım. Daha sonra unun üzerine maya, süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edelim. Malzemeleri karıştırdıktan sonra şeker ve tuzu ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurduktan sonra tahini ekleyin ve iyice yoğurun.
Eğer hamur kulak memesinden daha yumuşak kıvamda ise biraz un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru 45 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamur daha rahat açılır ve rengi daha açık olur. Dinlenen hamur yanı mayalanmış hamuru orta büyüklükte bezeler halinde ayırın. Yaptığınız bezeleri un ve oklava yardımıyla orta büyüklükte acın. Bir çay tabağı büyüklüğünde olabilir. Daha sonra açtığınız bezeleri önünüze alın ve elinizle aşağıya doğru kıvırın. Kıvırma işlemini tamamladıktan sonra bir ucundan tutup içe doğru katlayın ve önceden yağlanmış tepsiye yerleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpiştirin. Ortalama 200 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.