Sulu Börek

Sulu börek, börekler arasında en klasik ve en kolay yapılışı ile ünlüdür. Birçok insanın yaptığı bu börek hem kolay hem lezzetlidir. Bu nedenle özellikle öğrenciler için tam bir mükemmel lezzet olan bu böreği hiç yemek bilmeyen birisi bile tarifimi okuyarak yapabilecektir. Sulu böreği isterseniz fırına atmadan önce buzluğa hazır bir şekilde atarak daha sonra da rahat bir şekilde pişirerek yiyebilirsiniz.
Sulu böreğin yapılışına geçmeden önce gerekli olan malzemeleri hazırlayın ve yavaş yavaş yapılış aşamalarına geçin. Yaklaşık bir buçuk ya da iki saat sürecek bu böreği yapmadan önce gerekli planlamalarınızı yapın. Şimdi yavaş yavaş malzemeler söyleyerek sulu börek tarifine başlayalım.

Sulu Börek Malzemeleri

  • İki adet yufka,
  • Üç adet patates,
  • Yüz gram peynir,
  • Yarım çay bardağı yoğurt,
  • Birkaç dal maydanoz,
  • Üç adet yumurta,
  • Sos için sıvı yağ ve su bardağı,
  • Bir miktar tuz, karabiber ve kırmızı biber,
  • Biraz susam ve biraz süt su karışımı
  • Son olarak yumurta sarısı ve susam

Sulu Börek Nasıl Yapılır?


Öncelikle patateslerimiz temiz bir şekilde yıkayalım ve kabuklarını soyup bir patatesten dört dilim elde edecek şekilde dilimleyelim. Bu şekilde haşlarsanız çok daha hızlı ve pratik olacaktır. Tam olarak haşlandıktan sonra bir kap içerisin ezelim ya da rendeleyelim. Rendelediğiniz bu patatesler içerisine yumurtaları kırın ve üzerine maydanozları ekmek tahtası ile ince ince doğrayarak karıştırın.
Son olarak tuz karabiber ve istediğiniz baharatları da attıktan sonra artık iyice karıştırabilirsiniz. Bir süre karıştırdıktan sonra malzemelerde bahsettiğimiz kadar yoğurdu ve peyniri ekleyerek tekrar karıştırmaya devam edelim. Eğer peyniriniz lor peynir ise direk olarak kullanabilirsiniz. Beyaz peyniri rendelemeniz gerekebilir.

Bu işlemden sonra ayrı bir kap içerisinde bir su bardağı su içerisine birkaç tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyarak iyice karıştırın. Daha sonra temiz ve düz bir zemine yufkalardan birini serelim ve üzerine karıştırdığımız su ile yağlı sostan bol bol sürelim. Bu işlemden sonra ise yufkayı ortanda iki artı şeklinde kesin ve bu işlem tekrarlayarak toplam on altı parça elde edin. Önceden yufkayı tam olarak yağladığınız için bu parçalarda yağlı olacaktır.

Bu parçaların tümünün geniş kenarlarına iç harçtan koyun ve parçanın üzerine yayın. Bu parçayı rulo şeklinde sarın. İşte bu şekilde tüm parçaları ve yufkaları aynı işlemden geçirin. Bir ara tepsinin altını yağlayarak fırını da önceden ısınması için 180 dereceye ayarlayın. İşte böylece börekler tepsiye yapışmayacaktır. Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra elimizde toplam otuz iki adet sulu börek olacaktır. Şimdi sardığınız ruloları bir kap içerisine dizerek üzerine kapatacak kadar su ekleyin. Yaklaşık yirmi dakika bekledikten sonra ruloları suyun içerisinde çevirin ve dikkatli bir şekilde bu börekleri alarak yağlı tepsi içerisine dizin. Bu sırada böreklere zarar vermemeye çalışın. Tepsiye yerleştirdiğiniz börekler üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otunu atın ve fırına verin. Tam olarak kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 22:50:22
Sulu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sulu Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sulu Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024