Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta, Lezzetiyle ve yapılışının kolay olması nedeniyle birçok insan tarafından tercih edilen börek türleri Sabah kahvaltıları olmak üzere günün diğer öğünleri için de tercih edilen besinler arasındadır. Özellikle çalışma şartlarının yoğun olması nedeniyle birçok kadın börekleri tercih etmektedir. Hemen hemen bütün bireylerin damak tadına uygun börek çeşitleri bulunmaktadır.
Kıymalı, peynirli, sodalı, patatesli olmak üzere birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufka ile yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamuruyla da yapılabilmektedir. Bu durum börek çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Ev hanımları lezzetli börek tariflerine ulaşmak için televizyonlarda yayınlanan yemek tarifi programlarını takip etmektedir. Bu yemek tarifi programlarında biri de yıllardır yayında bulunan Oktay ustanın yemek tarifi programıdır. Oktay ustanın su böreği tarifi şu şekildedir;

Su Böreği Hamuru için

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Su Böreği İç harcı için

  • 500 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Su Böreği Üzeri için

  • 300 gram tereyağı
Su Böreği Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayalım. Derin bir kabın içine yumurta, süt, tuz ve zeytinyağını ilave ederek karıştıralım. Bu karışımın içine yavaş yavaş unu ilave ederek sert bir hamur yoğuralım.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra dinlendirmek üzere üzerini kapatıp 25 dakika beklemeye alalım. Daha sonra bir tencereye sıcak koyup kaynaması için ocağa diğer tencereye de soğuk su koyun. Diğer taraftan orta boy bir tavanın içinde tereyağını eritin. Bu işlemleri tamamladıktan sonra dinlemeye aldığınız hamuru 9 eşit parçaya ayrın ve beze haline getirin. Bezelerden birini un ve oklava yardımıyla orta boy bir tepsi büyüklüğünde acın. Hazırlamış olduğunuz hamuru önceden yağlanmış bir tepsini üzerine yayın. Daha sonra ikinci bezeyi de un ve oklava yardımıyla acın ve açma işlemi bittikten sonra sıcak suyun içine bırakın. Hamurun katlanmaması gerekiyor. Yaklaşık bir dakika sıcak suyun içinde haşlayın.

Daha sonra sıcak suyun içinde çıkararak soğuk suyun içine alın. Soğuk içinde fazla beklemesine gerek yoktur. Soğuk sudan çıkardıktan sonra suyunu süzdürmek için temiz bir havlu ya da bezin üzerine serin. Suyu süzüldükten sonra haşlanmış yufkayı tepsideki yufkanın üzerine serin. Daha sonra üzerine ortalama 2 yemek kaşığı tereyağını gezdirin. Üçüncü ve dördüncü bezelere de aynı işlemi uygulayın. Beşinci bezeyi un ve oklava yardımıyla acın ve haşlamadan tepsiye serin. Diğer taraftan iç harcı hazırlamaya başlayın. Derin bir kabın içinde peyniri ve ince kıyılmış maydanozları karıştırıp yufkanın üzerine serpin. Yufkanın tamamına gelecek şekilde serpiştirmeye dikkat edin. İç harcı koyduktan sonra diğer bezeleri de haşlayıp aralarına tereyağı dökerek üst üste yerleştirin. Dokuzuncu bezeyi açtıktan sonra haşlamadan tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağını gezdirin. Daha sonra tepsiyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika boyunca çevirerek alt kısmını kızartın. Böreğin alt kısmı kızardıktan sonra geniş bir tepsi yardımıyla böreği ters çevirin ve diğer yüzünü kızartın. Böreğin iki tarafı kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 07:52:28
Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Su Böreği Nasıl Yapılır Oktay Usta"
Su böreğini eski annelerden hatta babaanneler, anneannelerden öğrenmek gerek zamaninda bi kaç kez yapilisini izlemisligim var herşey zor ama okadar lezzetli oluyorki simdi evimde deniyorum aynı lezzeti tutturamiyorum.
Berna . 04.09.2018

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024