Sodalı Su Böreği

Sodalı su böreği; Türk mutfağımızın olmazsa olmazlarından biri olan su böreği eğer yufkası elde açılırsa oldukça zahmetli bir börek olur. Hazır yufkadan da pratik bir şekilde hazırlana bilen bir börektir bir de soda ile yapılırsa işte o zaman tamamlanmış olur. Su böreği boş bir zamanda hazırlanıp buzluğa atılabilir ve ansız gelen davetsiz misafirlere pratik bir şekilde ikram edilir.
Sodalı su böreğini beraber yapıp aşamalarına bir göz atalım.

Sodalı Su Böreğinin Malzemeleri

  • 6 adet taze yufka
  • 1 şişe soda
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta

İç Harcı İçin Gereken Malzemeleri

  • Yarım kilo kıyma
  • 1 tane orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tane taze biber
  • 3 tane orta boy domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sodalı Su Böreği Nasıl Yapılır?


Sodalı su böreği için ilk olarak harcını hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Kuru soğanı soyalım ve küp-küp doğrayın. 3 adet domates ve 1 tane taze biberi de küçük küçük doğrayın ve soğana ekleyin. Uygun bir tava alıp ocağa koyun. İçine sıvı yağı ekleyin ve doğramış olduğunuz kuru soğan, domates ve taze biber sıvı yağın içine atıyoruz ve kavuruyoruz. Kavrulmuş olan soğan, domates ve biberin üzerine yarım kilo kıymayı ekliyoruz. Suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz.
Kıyma kavrulduktan sonra 1 çay kaşığı kekik, pul biber, karabiber ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp harcımızı soğumaya bırakıyoruz.

İç harcından sonra sıvı harcı hazırlayalım. Çukur bir kap içerisine soda, yoğurt, sıvı yağı, 2 adet yumurtayı ekleyerek hepsini karıştırıyoruz. Her iki harcımızda hazır hale gelmiş bulunmaktadır. Dikdörtgen fırın tepsisini (Tercih sizin) yağlayıp tepsinin tabanını yufka ile dolduruyoruz. Hazırlamış olduğumuz sıvı harcı tepsiye sermiş olduğumuz yufka üzerinde hiç kuru yer kalmayacak şekilde ıslatalım. 3 kat bu işlemi aynen devam ettirelim. 3. Kata sıvı harç sürmeyip önceden hazırlamış olduğumuz ve soğumaya bıraktığımız iç harcımızı düzgün bir şekilde yufkanın her yerine serpelim. Ardından 4. Yufkayı iç harcın üzerine güzelce serelim. 3 kat uyguladığımız işlemi yine aynı şekilde 3 kat uygulayalım. Yufka bitene kadar 3 kat sıvı harç, iç, tekrardan 3 kaç sıvı harç şeklinde işlemi tekrar ettirelim. Son katın da isterseniz böreği pizza şeklinde veya kare şeklinde keselim ve kalan sıvı harcımızı böreği kestikten sonra üzerine dökelim. Dilerseniz üzerini çörek otu ve susam eşliğinde süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzeri sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Hazırlamış olduğunuz böreği eğer vaktiniz varsa 1 gün boyunca buzdolabında bekletin ve ertesi gün 200 derecelik fırında 40 dakika kızarana kadar pişirin. Sodalı su böreği servisinizi bekliyor.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 12:32:29
Sodalı Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sodalı Su Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sodalı Su Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024