Öncelikle derin bir kabın içine bir bardak sütümüzü, sıvı yağımızı ve bir yumurtanın tamamını diğer yumurtanında sadece beyazını (Sarısını böreğimizin en üstüne sürülecek) ekleyip güzelce çırpıyoruz. Daha sonra tepsimizi iyice yağlayıp bir yufkamızı içine seriyoruz kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde, sonrasında hazırladığımız sütlü karışımı kaşık yardımıyla eşit şekilde yufkamızın her yerine yediriyoruz, ilk üç yufkamızı aynı şekilde tepsinin içine yerleştirip, içine sütlü karışımdan sürüyoruz 2 ve 3. Yufkanın kenarlara sarkan kısmını koparıp aynı şekilde içine dizebiliriz. 3. Yufkanın içine daha önceden hazırladığımız peynir ve maydanoz iç harcımızı ekliyoruz. Sona kalan yufkalarımızı yine her katına sütlü karışımdan sürerek dizme işlemini bitiriyoruz.
İlk serdiğimiz yufkanın dışta kalan kenarlarını son katın üzerine güzelce seriyoruz. Kalan sütlü karışımın hepsini en üst kata döküp böreğimizi kesiyoruz. Böreği kestikten sonra bir şişe maden suyunu böreğimizin üstüne döküp bir saat bekletiyoruz (Bir gün dolaptada bekletilebilir) beklettikten sonra üzerine bir yumurtanın sarısını sürüp, dilersek çörek otuylada süsleyip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kızartıyoruz.
Afiyet olsun.