Sigara böreği, sabah kahvaltılarında tüketilen eşsiz bir lezzet olarak bilinmektedir. Herkesin zevkle tüketmiş olduğu bu tat içeriğinde kullanılmakta olan malzemelerin oluşturduğu gerçek tat sayesinde kişileri lezzetiyle kendine hayran bırakır. Börek her sabah kahvaltılarda çayın yanında tüketilmesi için eşlik eder. Sadece sabah kahvaltılarında değil bütün öğünlerde doyurucu bir börek türü olarak tüketilir.
Sigara böreği genellikle yapılan altın günlerinde bayanların vazgeçilmez bir lezzeti olarak bilinmektedir. Özel günlerde, doğum günü partilerinde misafirlere sunulmaktadır. Ben bu böreği akşam çayının yanında atıştırmalık olarak tüketiyorum. Gerçekten de çok güzel bir tat ve çıtır çıtır gevrek bir lezzet oluşturuyor. Şimdi sizlerle
sigara böreği nasıl yapılır, yapılışında hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim hadi kolay gelsin sizlere.
- 2 adet yufka
- 1 kâse beyaz peynir
- 1 kâse kaşar peyniri
- Yarım deste maydanoz
- Bir fincan kadar sıvı yağ
- 1,5 bardak su
Sigara Böreği Nasıl Yapılır?
Sigara böreği yapmaya ilk başta yufkaları açıp üzerine eritilmiş olan margarini fırçayla sürülür. Üzerine 1 kat daha yufka serilir ve onun üzeri de yağlanır. Daha sonra yufkaların büyüklüğüne göre şekildeki gibi kesilir. Yufkalar 10 parça olarak bazen de 8 parçaya bölüyorum. Her bir parçaya iç malzemesinden ekleyerek rulo böreği sarıyormuş gibi saralım.
Bütün yufkalar için aynı işlem yapılır. Sarma işlemi tamamlandığında, sarılan böreklerin bütün hepsini düzgün bir şekilde fırın tepsisine dizelim. Daha sonra böreklerin üzerini tamamen kapatana kadar suyla kabı dolduralım. Bu şekilde 20 dakika kadar suda bekleyen yufkaları iki elimiz arasında çok ezmeden hafifçe sıkarak yağladığımız tepsiye diziyoruz. Bütün böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim ve börekler kızarıncaya kadar fırında bekletiyoruz.
Afiyet olsun.