Semizotlu börek, oldukça lezzetli olan ve doğal bitkinin oluşturduğu ayrı birleşme sayesinde daha farklı bir tat meydana getiren börek olarak bilinir. Genellikle sabah kahvaltılarında kişilerin vazgeçilmezi olarak sofraya eşlik eder. Semizotlu börek içerdiği malzemeden dolayı gerçekten de şifa kaynağı olmaktadır. Semizotu böreğini duyan kişiler biraz şoka uğraşmaktadır.
Bu oyun böreğimi olur diyen kişiler de vardır. Şimdi sizlere semizotlu börek nasıl yapılır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır belirteceğim. Semizotlu böreği merak edenler tarifi kendi evlerinde uygulanabilir. Herkese kolay gelsin diyorum şimdiden.
Semizotlu Börek Malzemeleri
4-5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 bardak ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
İçi için
1 demet semizotu
Yarım demet maydanoz
3 tane kuru soğan
Bir su bardağı lor peyniri
1 kaşık biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
Semizotlu Börek Nasıl Yapılır?
Semizotlu börek tarifi için ilk önce hazırlamış olduğumuz geniş bir kaba ılık su, maya ekleyelim ve ılık su içerisinde mayayı eritelim. Sonra hamurun kabarmasını için biraz bekleyelim. Hamurun içine zeytinyağını, tuzu ekleyerek güzelce karıştıralım. Unu karışıma çok az koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamuru ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirelim.
İçi için: Önceden kabukları soyulan soğanları, bol suyla yıkamam maydanozları ve bol suyla yıkanan semizotunu doğrama tahtasına alarak ince ince doğrayalım. Bir kaba soğanı, maydanozu, semizotunu, salçayı, lor peynirini, bor tutam kimyonu, tuz, zeytinyağını ekleyerek güzelce karıştıralım. Hamurdan çok küçük olamayacak şekilde koparalım. Hamuru bezesini elimizi ara sıra yağlayarak açabildiğimiz kadar açalım. Sonra yufkanın iki tarafını içe katlayalım ve uzunca bir dikdörtgen elde edelim. Bir bölüme hazırlanan semizotlu karışımdan koyalım ve hazırlanan yufkaları güzelce kapatalım. Semizotlu Pamuk Böreklerimizi önceden ısıtılmış 170 derecede ısıtılan fırında böreklerin üstü kızarıncaya dek pişirelim. Pişen börekleri fırından alım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan börekleri servise sunabiliriz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 12:34:19
Semizotlu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
İyi günler bize eskiden annem börek yapardı tavada bizde yerdik. O böreklerin hala tadı damağımda. Geçenlerde bende yapmak istedim fakat o otlardan bulamadım acaba semizotlu börek yapsam olur mu? Lütfen bu konuda bana bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler. uslu . 30.08.2018
Canan : Semizotu ile yapacağınız börek eskinin damak lezzetini ağzınızda oluşturacaktır. Sitede yer alan tarifi geçenlerde bende denedim. İnanılmaz lezzetli olmasıyla birlikte annemin yıllarca önce yaptığı böreğin lezzeti ağzıma geldi. Kesinlikle bu lezzeti yapmanız gerektiği kanaatteyim. 12.09.2018 00:44:07
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024