Sarma Börek

Sarma börek, içerisinde kullanılmakta olan malzemelerden dolayı oldukça lezzetli olan bir yiyecek türü olarak bilinmektedir. Sarma börek eski zamanlardan beri sofralara eşlik eden, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları özel günlerde, toplantı yemeklerinin yanında atıştırmalık olarak ve daha birçok zaman bu lezzet hazırlanır. Gerçekten de güzel bir tat oluşturmakta ve herkesin damak tadına hitap etmektedir.
Sarma börek, herkesin kolaylıkla yapacağı, içeriğinde kullanılan malzemelerin hazırlanması kolay olan bir börek türüdür. Hadi bu lezzetin yapılışına beraberce bakalım. Kolay gelsin.

Sarma Börek Malzemeleri

  • 4 tane yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 fincan süt
  • 1 fincan sıvı yağ

Kıyma harcı için

  • 250 gram kıyma
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • Yarım deste maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sarma Börek Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Süt
  • Susam
  • Çörek otu
Sarma Börek Nasıl Yapılır?

Sarma böreği yapılışına ilk önce kıymayı bir tavaya alarak tavanın içerisine sıvı yağ ekleyelim ve güzelce kavuralım. Kıyma 5 dakika sonra suyunu salacaktır suyunu salan kıyma tekrar suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kabuklarını soyup doğramış olduğumuz soğanları da kıyma olan tavaya ekleyelim ve 10 dakika kadar kavuralım. Kavrulan kıyma ile soğan karışımına salça ekleyerek, baharatları ve güzelce yıkanarak doğrama tahtasında doğranan maydanozları ekleyip karıştıralım.
İyice kavrulan malzemeleri soğuması için bir kenara alalım. Bütün malzemeler hazırlandıktan sonra iki tane yufkayı üst üste koyalım. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla bolca sütle oluşturulan karışımdan sürelim. Yufkaların arasına sos sürmeye gerek yoktur. Yufkaları 8 eşit parçaya ince dilimler şeklinde keselim. Kıyma ve soğan karışımıyla yapılan harçtan her yufka diliminin geniş tarafına harcın yarısını paylaştıralım ve yufkaları rulo gibi yuvarlayalım. Güzelce yağlanmış olan fırın tepsisine yufkaları sıralı bir şekilde dizelim. Geriye kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayarak harcın artanını yufkalara eşit şekilde bölerek rulo gibi saralım. Tepsiye alınan böreklerin üst kısmına yumurta sarısı ve süt karışımından sürelim. Üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılan fırına tepsiyi sürelim ve börekler kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen börekler servise sunulması için soğumaya bırakılır. Soğuyan börekler servise sunulmak için hazırlanır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 06:32:11
Sarma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sarma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Sarma Börek"
Ben de sarma böreği misafirlerim için yapmak istiyorum ama sarma kısmı beni bitiriyor. Çünkü sardığım börekler birçok zaman geri aşılıyor. Bu nedenle sarma börek yapmakta ciddi zorlanıyorum. Bunun farklı bir göntemi var mıdır?
Şeyban . 04.10.2018 03:15:17

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024