Sarma börek, içerisinde kullanılmakta olan malzemelerden dolayı oldukça lezzetli olan bir yiyecek türü olarak bilinmektedir. Sarma börek eski zamanlardan beri sofralara eşlik eden, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları özel günlerde, toplantı yemeklerinin yanında atıştırmalık olarak ve daha birçok zaman bu lezzet hazırlanır. Gerçekten de güzel bir tat oluşturmakta ve herkesin damak tadına hitap etmektedir.
Sarma börek, herkesin kolaylıkla yapacağı, içeriğinde kullanılan malzemelerin hazırlanması kolay olan bir börek türüdür. Hadi bu lezzetin yapılışına beraberce bakalım. Kolay gelsin.
Sarma Börek Malzemeleri
4 tane yufka
2 adet yumurta
1 fincan süt
1 fincan sıvı yağ
Kıyma harcı için
250 gram kıyma
2 kaşık sıvı yağ
1 adet büyük kuru soğan
1 kaşık domates salçası
Yarım deste maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sarma Börek Üzeri için
Yumurta sarısı
Süt
Susam
Çörek otu
Sarma Börek Nasıl Yapılır?
Sarma böreği yapılışına ilk önce kıymayı bir tavaya alarak tavanın içerisine sıvı yağ ekleyelim ve güzelce kavuralım. Kıyma 5 dakika sonra suyunu salacaktır suyunu salan kıyma tekrar suyunu çekinceye kadar kavuralım. Kabuklarını soyup doğramış olduğumuz soğanları da kıyma olan tavaya ekleyelim ve 10 dakika kadar kavuralım. Kavrulan kıyma ile soğan karışımına salça ekleyerek, baharatları ve güzelce yıkanarak doğrama tahtasında doğranan maydanozları ekleyip karıştıralım.
İyice kavrulan malzemeleri soğuması için bir kenara alalım. Bütün malzemeler hazırlandıktan sonra iki tane yufkayı üst üste koyalım. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla bolca sütle oluşturulan karışımdan sürelim. Yufkaların arasına sos sürmeye gerek yoktur. Yufkaları 8 eşit parçaya ince dilimler şeklinde keselim. Kıyma ve soğan karışımıyla yapılan harçtan her yufka diliminin geniş tarafına harcın yarısını paylaştıralım ve yufkaları rulo gibi yuvarlayalım. Güzelce yağlanmış olan fırın tepsisine yufkaları sıralı bir şekilde dizelim. Geriye kalan iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayarak harcın artanını yufkalara eşit şekilde bölerek rulo gibi saralım. Tepsiye alınan böreklerin üst kısmına yumurta sarısı ve süt karışımından sürelim. Üzerine susam serpelim. Önceden ısıtılan fırına tepsiyi sürelim ve börekler kızarıncaya kadar pişirelim. Pişen börekler servise sunulması için soğumaya bırakılır. Soğuyan börekler servise sunulmak için hazırlanır.
Afiyet olsun.
19.01.2024 06:32:11
Sarma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Ben de sarma böreği misafirlerim için yapmak istiyorum ama sarma kısmı beni bitiriyor. Çünkü sardığım börekler birçok zaman geri aşılıyor. Bu nedenle sarma börek yapmakta ciddi zorlanıyorum. Bunun farklı bir göntemi var mıdır? Şeyban . 04.10.2018 03:15:17
Mahru : Merhaba Şeyban hanım sarma börek yaparken uç kısımlarını içeri atın o şekilde kıvırırsanız ağzı kapalı olacaktır. Ayrıca uç kısmını elinizi ıslatarak yapıştırın. Yağa attığınızda açılıyorsa bu defa ateşi çok açmışsınızdır orta ateşte pişirin sarma börekleri 06.10.2018 09:40:40
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024