Sana Böreği

Sana böreği, aslında hepimizin bildiği milföy börekleri gibi oluyor. Eskiden sana böreği dediğimiz börekler şimdi milföy böreği olarak anılıyor. Bu hamuru evinizde kendinizde hazırlayabilirsiniz. Aslında oldukça kolay hazırlandığından, sizi fazla üzmeyecek. Evde ellerinizle yaptığınız böreği sevdiklerinize ikram etmek de ayrı bir keyif olacak.
Böreği ister margarinle, isterseniz tereyağı ile yapabilirsiniz. Elbette tereyağı ile yapılan sana böreği daha lezzetli olur. Sizlere tavsiyemiz böreğin hamurunu bir gün önceden hazırlamanız. Hamuru hazırlamak sizi biraz oyalayabilir. Hem de bu şekilde daha lezzetli bir börek pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak pişirerek, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Bu böreğin yağlı olması nedeniyle kalorili olduğunu unutmayın. Şimdi birlikte sana böreğini hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sana böreği için gerekli malzemeler


Hamur malzemeleri

  • 4 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı su + 1/4 su bardağı su
  • Yeteri kadar tuz
  • 200 gram oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (Açarken kullanılacak)

İç malzemeleri

  • 300 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeteri kadar karabiber
  • 5 adet sosis
Sana böreği nasıl yapılır?

İlk önce yoğurma kabının içinde unu, suyu ve tuzu karıştırarak, bununla böreğin hamurun yoğurun. Hamuru iyi yoğurmalısınız. Bunun en az 15 dakika dinlenmesi gerekiyor. Daha sonra tezgâhın üzerini unlayarak, merdaneyle hamuru açmaya başlayın.
Bunun üzerine oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı koyun. Bildiğiniz hamurun üzerine margarini yayın. Daha sonra hamuru aynı zarf gibi kapatın. Şimdi hamuru streç filmle sararak, buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Derin dondurucuya koyarsanız, yarım saat yeterli olur.

Daha sonra hamuru yeniden tezgâha alarak, açmaya başlayın. Ancak hamuru açarken dikkatli olun. İçinde margarin olduğundan dışarıya çıkmasın. Katlayabileceğiniz büyüklüğe geldiği zaman, yeniden zarf gibi katlayarak buzdolabına kaldırın. Bu şekilde hamuru 3 defa açıp, zarf şeklinde kapatmalısınız.

Bu arada sana böreğinin iç harcını hazırlayın. Rendelenmiş kaşar peynirini biraz karabiberle karıştırın. İçine sosisleri ince doğrayarak ilave edin. Harcımız hazır. Şimdi en son hamuru dolaptan aldığınızda bunu yaklaşık yarım cm kalınlığında açarak, karelere bölün. Bu parçaların içine hazırladığınız iç harcı koyarak, üçgen şeklinde katlayın. Bunları içini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Bu sırada fırını 200 dereceye açarak ısıtmaya başlayın. Çünkü sana böreğini kızgın fırına atmalısınız. Hamurun içinde yağ bulunduğundan, fırınınız ısınıncaya kadar yağ dışarıya sızar. Eğer hamurun hepsini hazırladıysanız, fırında kızdıysa böreğinizi pişirmeye başlayabilirsiniz. Üzerleri kızarınca sana böreğini fırında çıkarın ve sıcak olarak ikramınızı yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 18:46:20
Sana Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Sana Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Sana Böreği"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024