Rulo patatesli börek yapılışına ilk önce beyaz peynirleri güzelce reddeden geçirerek başlayalım. Önceden hazırlanan bir tencereye patatesleri alalım. Tencerenin üzerine patatesleri aşacak şekilde su ilave edelim ve tencereyi ocağa alarak kısık ateşte patateslerin pişmesini bekleyelim.
30 dakika sonra patatesler haşlanacaktır. Sonra geniş bir kabın içine yumurtayı, sütü, yoğurdu, tereyağını koyarak iyice çırpalım. Hazırlanan karışımın içine haşla an patatesleri, beyaz peyniri, baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Mutfak tezgâhını temizleyelim ve sonra üzerine birinci yufkayı serelim ve her yerine hazırladığımız harçtan sürelim, ikinci yufkayı üzerine serelim. Daha sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo şeklinde sararak ortadan ikiye bölelim. Üzerlerine nemli bir bezle örterek buzdolabında 45 dakika dinlendirelim. Sonra hazırlanan börekleri 1 parmak kalınlığında kesip, iyice yağlanan fırın tepsisine yerleştirelim ve böreklerin hepsinin üstüne yumurtanın sarısını sürelim. Hazırlanan böreklerimizi önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim ve sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet olsun.