Rulo börek iç malzemesini hazırlamak için patatesleri bir tencereye alalım ve tencere su ilave edelim. Patatesleri haşlamak için ocağı kısık ateşte açalım. Haşlanan patateslerin kabukları soyarak çatalla ezelim. Tavanın içerisine sıvı yağ koyarak kabukları soyularak ince ince doğranmış olan soğanları tavaya ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavrulan soğanlara bir kaşık salça ekleyerek karışımı az daha kavurduktan sonra çatalla ezilen patatesler, tuz ve baharatlar eklenir. Eklenen bütün malzemeler iyice karıştırılarak 5 dakika daha kavrulur ve hazırlanan patatesli iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Börek için hazırlanan iç karışım soğumaya bırakılır ve bizde o arada böreklerin sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kap içerisine alarak karıştıralım. Yumurta sarısının biri hazırlanan rulo böreklerin üzerine sürülmek için ayrılır. Düz bir zemin üzerine birinci yufka serilir ve yufkanın her tarafına hazırlanan sostan iyice sürülür. Patatesli iç harcı yufkanın her yerine serpiştirilir ve ikinci yufka üzerine serilerek onun da üzerine tekrar sos sürülür ve patatesli iç harç serpiştirilir. Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Bütün yufkalar bittikten sonra yufkalar uç kısımlardan, alt kısmından biraz içe doğru katlanır. Sonraki aşamada ise hazırlanan yufkalar rulo şeklinde sarılarak dolapta dinlendirilir. Dinlenen
rulo börek buz dolabından alınır ve bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen börek dilimleri fırın tepsisine güzelce koyulur. En son ise hazırlanan böreklerin üstüne yumurta sarısı yufkanın üzerinde gezdirilir, iyice ısıtılmış 175 derece fırında böreklerin üzeri, kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan
rulo börek fırından çıkarılır ve servis tabağına alınarak sıcak ya da soğuk olarak servise sunulur.
Afiyet olsun.