Rulo Börek

Rulo börek, hazırlanışında kullanılan malzemelerin börekle özdeşleşmesiyle börek ayrı bir lezzet oluşturur. Bu börek diğer böreklerden farklı olarak hazırlanır ve sabah kahvaltılarında, öğün aralarında, bayanların sürekli olarak yapmış oldukları özel günlerde ve daha birçok günde sofralardan eksik olmaz. Rulo börek adından da anlaşılacağı gibi rulo şeklinde sarılarak hazırlanır ve çıtır çıtır lezzet oluşturur.
Herkesin beğenerek yiyeceği bir börek tarifi olarak bilinmektedir. Gerçekten de oluşturduğu eşsiz lezzetten dolayı harika bir tat meydana getirir. Şimdi rulo börek nasıl hazırlanır, içeriğinde hangi malzemeler kullanılır beraber inceleyelim. Hepinize kolay gelsin.

Rulo Börek Malzemeleri

  • 3 adet yufka

Rulo Börek Sosu için

  • 1 kâse süt
  • 1 kâse yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta

İç Harcı için

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Tuz
Rulo Börek Nasıl Yapılır?

Rulo börek iç malzemesini hazırlamak için patatesleri bir tencereye alalım ve tencere su ilave edelim. Patatesleri haşlamak için ocağı kısık ateşte açalım. Haşlanan patateslerin kabukları soyarak çatalla ezelim. Tavanın içerisine sıvı yağ koyarak kabukları soyularak ince ince doğranmış olan soğanları tavaya ekleyelim ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Kavrulan soğanlara bir kaşık salça ekleyerek karışımı az daha kavurduktan sonra çatalla ezilen patatesler, tuz ve baharatlar eklenir. Eklenen bütün malzemeler iyice karıştırılarak 5 dakika daha kavrulur ve hazırlanan patatesli iç harcı ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Börek için hazırlanan iç karışım soğumaya bırakılır ve bizde o arada böreklerin sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kap içerisine alarak karıştıralım. Yumurta sarısının biri hazırlanan rulo böreklerin üzerine sürülmek için ayrılır. Düz bir zemin üzerine birinci yufka serilir ve yufkanın her tarafına hazırlanan sostan iyice sürülür. Patatesli iç harcı yufkanın her yerine serpiştirilir ve ikinci yufka üzerine serilerek onun da üzerine tekrar sos sürülür ve patatesli iç harç serpiştirilir. Yufkalar bitene kadar aynı işlem uygulanır. Bütün yufkalar bittikten sonra yufkalar uç kısımlardan, alt kısmından biraz içe doğru katlanır. Sonraki aşamada ise hazırlanan yufkalar rulo şeklinde sarılarak dolapta dinlendirilir. Dinlenen rulo börek buz dolabından alınır ve bıçak yardımıyla 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen börek dilimleri fırın tepsisine güzelce koyulur. En son ise hazırlanan böreklerin üstüne yumurta sarısı yufkanın üzerinde gezdirilir, iyice ısıtılmış 175 derece fırında böreklerin üzeri, kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan rulo börek fırından çıkarılır ve servis tabağına alınarak sıcak ya da soğuk olarak servise sunulur.

Afiyet olsun.
19.01.2024 04:44:57
Rulo Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rulo Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Rulo Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024