Pırasalı Peynirli Börek

Pırasalı Peynirli Börek, Pazar kahvaltılarının vazgeçilmesi olan ve çocukların, yetişkinlerin severek yediği börek ve börek çeşitleri çok sık tercih edilmektedir. Yoğun çalışma şartlarında dolayı özellikle ev hanımları tarafından tercih edilmektedir. Sabah kahvaltılarında, ara öğünler de çay saatlerin de ve öğrencilerin beslenme çantalarına konulmak üzere tercih edilmektedir.
Böreklerin hafif ve sağlıklı olması birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Birden fazla börek çeşidi bulunmaktadır. Börekler hazır yufkadan yapıldığı gibi evde hazırlanan börek hamurlarından da yapılmaktadır. Börekler için kullanılan iç harçlar da kişilerin damak tatlarına göre değişmektedir. İç harç olarak kıymalı, peynirli, patatesli, ıspanaklı yapılabildiği gibi iki malzeme karşılaştırılarak da börek harcı hazırlanmaktadır. Börek çeşitlerinden olan pırasalı peynirli börek yapımı şu şekildedir;

Pırasalı Peynirli Börek Malzemeleri

  • 1 paket taze hazır yufka (5 adet)
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 şişe maden suyu

İç harcı için

  • 4-5 adet pırasa
  • 350 gram beyaz peynir

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu (İsteğe göre)
Pırasalı Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını yapmakla başlayın. Pırasalar temizlenir ve orta boy büyüklükte doğranır. Doğrama işlemi tamamlandıktan sonra bir tencerenin içine az bir miktar zeytinyağı koyarak doğranmış pırasaları ekleyin.
Pırasaları 5-6 dakika kavurmak yeterli olacaktır. Bu işlemi tamamladıktan sonra börek yapımında kullanmak üzere sosunu hazırlatın. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerine maden suyunu ilave edin. Daha sonra sıvı yağ ve sütünü de ilave ederek karıştırın. Daha sonra ilk yufkayı kenarları dışarı da kalacak şekilde önceden yağlanmış tepsiye serin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün. İkinci yufkayı buruşuk şekilde yanı kenarları içeri de olacak şekilde tepsiye serin ve üzerine sosunu dökün. Sos döküldükten sonra üçüncü yufkayı serin ve yine sosu dökün. Sosu döktükten sonra hazırladığınız iç harcı boşaltın. İç harcı tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayılmasına dikkat edin. İç harcın üzerine peynirleri ufalayın. Daha sonra dördüncü yufka ve sosunu ve beşinci yufkayı serin ve kenarlarda sarkan kenarları tepsinin içine doğru kapatarak kalan sosu dökün. Üzerine susam ve çörek otunu serptikten sonra daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 22:38:38
Pırasalı Peynirli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pırasalı Peynirli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pırasalı Peynirli Börek"
Pırasalı peynirli börek hemen hemen her hafta yaptığım börteklerden biridir. Özellikle sabah kahvaltısında bu börek türü oldukça güzel oluyor. Ancak ben biraz daha farklı bir tarifle yapıyorum. Bir de sizin tarifi deneyeceğim. İçerisinde zeytinyağı kullanmamda herhangi bir sakınca var mıdır?
Uygan . 26.09.2018 00:25:38

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024