Pırasalı Börek Oktay Usta

Pırasalı Börek Oktay Usta, börek çeşitleri arasında ilk sırayı almaktadır. Bazı börekler bağışıklık sistemini oldukça güçlendirmektedir. Örneğin pırasa ile yapılan börekler kişiye güç verir kişiye vitamin verir bu nedenle hastalıklardan uzak tutar. Özellikle okula giden çocuklar beslenme olarak hazırlandığında dışarı da satılan fastfood tarzı yiyeceklerden uzak durdukları için daha sağlıklı büyümektedirler.
Ayrıca bayanların en vazgeçilmezi börekler genelde pratik olanlardır. Çünkü acil veya ansız bir misafir de hazırlıksız yakalanıldığında pratik börekler imdadımıza olarak yetişmektedir. Pırasalı börek Oktay ustanın vermiş olduğu tariflerle lezzete lezzet katmaktadır.

Pırasalı Börek Oktay Usta Malzemeleri

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 tane kuru soğan
  • 6 tane hazır yufka
  • Sıvı yağ
  • Bir kâse kadar yoğurt
  • Bir çay kaşığı tuz ve kırmızı pul biber
  • 1 tane yumurta
Hazırlanışı: Öncelikle tarifimizin hazırlanışına pırasaları bol suyla yıkayarak başlayalım. Bol suyla yıkanan pırasaları doğrama tahtasına alarak ince ince doğrayalım. Malzeme listesinde hazır bulunan kuru soğanların kabuklarını soyarak yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Sonraki aşamada doğranan pırasaları ve yemeklik doğranan kuru soğanları bir tavaya alarak bir miktar sıvı yağ ekleyip güzelce kavuralım. Kavrulan pırasalar ve soğanları ocaktan alarak içerisine tuz ve kırmızı pul biber ilave ederek iyice karıştıralım. Orta boy bir fırın tepsisini sıvı yağla iyice yağlayalım.
Birinci yufkayı fırın tepsisine koyalım, yufkaları dışarı taşacak şekilde tepsiye koyalım. Ayrı bir kaba sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek çırpalım. Bu aşamadan sonra hazırlanan karışıma sadece yumurtanın akını koyalım ve tekrardan çırpalım. Sıvı karışımdan biraz yufkaya dökelim ve fırçayla yufkanın her yerine yayalım.

Hazırlanan karışımdan sürülen yufkanın üstüne ikinci yufkayı ufalayarak koyalım. Onun üstüne de aynı şekilde hazırladığımız sıvı karışımdan ekleyip yufkaya fırçayla sürelim. Bu yufkada hazırsa üzerine üçüncü yufkayı ufalayarak ekleyelim ve üzerine sıvı karışımdan fırçayla sürelim. Pırasalı, soğanlı karışımı yufkanın içerisine koyalım ve her yere yayalım. Bu yufkanın da üstüne dördüncü yufkayı bölerek serpelim ve yine sıvı karışımdan sürelim. Beşinci yufkayı da onun üstüne bölerek tamamen kapatalım. Son olarak tekrar sıvı karışımdan yufkaya sürelim. Son yufkayı bölmeden tamamen en üst katı oluşturalım. Tepsinin dışına taşan yufkaları da tepsinin içine alalım. Kalan sıvı karışımdan bir miktar daha sürelim ve fırçayla yufkanın tamamına yayalım. Son olarak da yumurtanın sadece sarısını üst yüzeye sürelim ve 200 derecede ısıtılan fırına hazırlanan pırasalı böreği koyalım. Fırına sürülen böreğin üzeri iyice kızardığı zaman fırından alalım ve soğumasını bekleyelim. Soğuyan pırasalı böreği servise sunalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 08:13:24
Pırasalı Börek Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pırasalı Börek Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Pırasalı Börek Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024