Peynirli Su Böreği

Peynirli Su Böreği hemen herkesin sevdiği ve tercih ettiği börek çeşitleri arasında yer alıyor. Ağızda leziz bir tat bırakmasının yanı sıra çok da ağır olmaması sebebi ile tercih edilen bu doyurucu böreği kahvaltılarınızda ya da çay saatlerinde rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Peynirli Su Böreği Malzemeleri

  • 4,5 su bardağı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım kâse un (Hamur açarken kullanılacak)
  • 600 gram beyaz peynir

Peynirli Su Böreği Nasıl Yapılır?


Öncelikle bir büyük tencereye su koyuyoruz ve içine biraz da tuz atarak kaynaması için bırakıyoruz.
Büyük bir yoğurma kabına unu koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. İçine tuzu, yumurtayı ve sıvı yağı alıyoruz. Sütü de yavaş yavaş dökerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Ara sıra elinizi ıslatarak hamuru kulak memesi kıvamına gelen dek yoğurun. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 5 bezeye ayırın. Bezelerin 3 tanesini ara katlar için kullanacağınız. Kalan iki hamuru birleştirip birleşmesi için birkaç tur yoğuruyoruz. Bu büyük parçayı ikiye böleceğiz, ancak bu parçalardan biri diğerine göre daha büyük ayırmanız gerek. Büyük bezeyi en alta ve daha büyük açarak, küçük bezeyi ise en üste kullanacağız.

Bezeler hazır olduğuna göre hamur açma işlemine geçiyoruz. Öncelikle orta katlar için hazırlamış olduğumuz eşit ölçülerdeki üç bezeyi büyükçe açıyoruz.
Un kullanarak açtığımız üç hamuru üst üste koyuyoruz. Bu üst üste koyduğumuz hamurları büyük kareler halinde kesiyoruz ve hamur parçalarını ayrı ayrı kaynayan suyun içine atıyoruz. Tüm hamurları tencerenin farklı yerlerine atarsanız birbirlerine yapışmadan haşlanmaları mümkün olacaktır. Bu hamurlar haşlanırken en büyük olan hamur bezesini çok büyük şekilde açıyoruz. Un yardımıyla hamuru açtıktan sonra tepsinize 3-4 kaşık sıvı yağ döküp her yerini yağlayın. Tepsiden büyük açtığınız hamuru tepsiye serin. Son kalan bezeyi de tepsi büyüklüğünde olacak biçimde açın.

Haşlanmış olan hamurları süzgecin üzerine döküp sıcak suyu süzün. Tencereye bu kez soğuk su koyun ve haşlanmış olan hamurlarınızı bu suyun içine atın. 1 dakika kadar bu soğuk suda beklettikten sonra hamurları süzün ve tekrar başka bir soğuk suyun içine atıp tekrar 1 dakika bekletin. Artık iyice soğumuş olan hamurları tamamen süzdükten sonra tepsideki hamurun üzerine iç harcımızdan döküyoruz. Haşlayıp soğuttuğumuz hamurlardan birini alıp tepsiye seriyoruz. Üzerine tekrar iç harcımızdan döküyoruz. 3 haşlanmış ve soğutulmuş hamuru da bu şekilde tepsiye dizdikten sonra hamurun üstünse 2-3 kaşık sıvı yağı gezdiriyoruz.

İç harcı eklememiz bittikten sonra son küçük yufkayı sermeden önce ilk hamurun dışarıda kalan kısımlarını içeriye doğru katlıyoruz. Son açtığımız küçük yufkayı da tepsiye serdikten sonra böreği ocakta döndürerek pişirin. Alt kısmının her tarafı piştikten sonra böreğin alt kısmı üste, üst kısmı da alta gelecek şekilde böreği çeviriyoruz ve tekrar pişirmeye başlıyoruz. Böreğin hem altı hem de üstü iyice kızarana dek pişiriyoruz. Pişen böreği dilimler halinde kestikten sonra ister ılık ister soğuk şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
21.01.2024 10:41:59
Peynirli Su Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynirli Su Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Peynirli Su Böreği"
Pazar kahvaltılarında masamın solu olmasını ve çeşit çeşit yiyeceklerin olmasını seviyorum. Peynirli su böreği de masanın en güzel yiyeceklerinden birisidir. Ben her saman dışardan aldığım su böreği için bu sefer evde pişirmek istiyorum. Bana pratik ve hızlı hazırlanabilen peynirli su böreği tarifi verir misiniz?
Şengül . 01.11.2018 20:53:03

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024