Peynirli Çıtır Börek
Peynirli çıtır börek, peynirli çıtır börek severek yediğimiz börek çeşitlerinden biridir yapımı kolay ve pratik lezzeti şahanedir. Çay saatlerinin vazgeçilmez börek tariflerinden biridir. İsteğe göre ister fırında ister tava da kızartarak yapabilirsiniz yağda kızartmak daha çıtır olmasını sağlayacaktır fakat fırınlamak da daha kolaydır bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durumdur.
Peynirli çıtır börek yapımı için gerekli malzemeler- Bir paket yufka
- 300 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
- Bir su bardağı süt
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- İki adet yumurta
- Çörek otu
Peynirli çıtır börek nasıl yapılır?
Peynirli böreğin öncelikle iç harcını hazırlıyoruz. Üç yüz gram peyniri rendeliyoruz ve üzerine yarım demet maydanozu ince ince doğruyoruz. Başka bir derin kâseye süt, sıvı yağ ve iki yumurta alıp iyice çırpıyoruz tezgâhın üzerine bir adet yufkayı serip 12 tane üçgen parça oluşturuyoruz ve her birinin üzerine fırça ile sos sürüp peynirli harç koyuyoruz ve kenarlardan kıvırarak içe doğru sarıyoruz sardığımız börekleri yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine kalan sostan sürüp çörek otu serpiyoruz ve 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.
19.01.2024 02:31:33
Peynirli Çıtır Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Peynirli Çıtır Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|