Peynirli Çiğ Börek bir Tatar yemeğidir. Tadı kadar görüntüsü ile de ilgi çeken bu böreğin hızlı ve pratik bir şekilde yapılabilecek tarifler arasında yer alması sayesinde dilediğiniz zaman hem misafirlerinize hem de çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Bir kere denediğiniz zaman çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alacak olan bu tarifi mutlaka favori tarifleriniz arasına almalısınız.
Farklı iç malzemeleri kullanarak farklı börekler yapmanıza da olanak sağlaması bakımından size büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Peynirli Çiğ Börek Malzemeleri
4 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Bir miktar ılık su
İç harcı için.
Peynir
Maydanoz
Tuz
Peynirli Çiğ Börek Nasıl Yapılır?
Geniş hamur yoğurma kabı içerisine unu ekleyip ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Açtığımız bu havuzun içine kabartma tozu, süt, tuz ve çok az ılık suyu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kıvamını tam olarak tutturabilmek için ılık su miktarını kendinize göre ayarlamanız daha doğru olacaktır. Hamur kulak memesi kıvamına helene dek yoğurduktan sonra hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatın ve dinlendirin.
Hamur dinlenirken iç harcınızı hazırlayın. Maydanozları incecik kıydıktan sonra içine göz kararı peynirinizi ufalayarak koyun.
Dilerseniz lor peyniri de kullanabilirsiniz. Sonra ağız tadınıza göre tuzu da ekleyip iç harcınızı hazır biçimde bekletin. Hamurunuz 10 dakika dinlendikten sonra hamurdan bezeler alıp dilediğiniz büyüklükte açın. Tabak büyüklüğünden küçük parçalar halinde elinizde açmanız yeterli olacaktır. Hamurun ortasına iç harcınızdan koyup yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını iyice tutturun ki kızartırken açılmasın. Tüm hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra bol ve kızgın yağda kızartın. Dilerseniz hamurları hazırlarken bir yandan da kızartabilirsiniz. Ilıkken servis edin.
Afiyet Olsun.
21.01.2024 15:50:10
Peynirli Çiğ Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Küçükken arkadaşımın annesi peynirli çiğ börek yapardı ne güzel yerdim. Şimdi aklıma geldi bende aynı peynirli çiğ börekten yapmak istiyorum. Bunun için önce evde hamur mu açmam lazım? Hazır yufka alıp yapsam Aydınyayla olmaz mı? Esin . 29.10.2018 12:32:48
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024