Peynirli Börek

Peynirli börek, börekler için hazırlanan iç harçlarda en çok tercih edilen harçlardan biri peynirdir. Hazırlanışı pratik olduğu için peynirli börek harçları börek yapımında sıkça kullanılmaktadır. Çocukların beslenme çantaları için ya da gün masaları için hazırlanan börek tariflerinde peynirli harç kullanılarak yapılan böreklerin lezzeti arttırılabilir.
Peynirli börek tarifleri hazır yufka ile yapılabileceği gibi el açması yufkalar ile hazırlanabilir. Börekler fırın ya da kızartma yöntemi ile pişirilebilir. Yağda kızartılan börekler çiğ börek olarak adlandırılmaktadır. Ancak yağda kızartılan börekler fazla kalori içerdiği için hanımlar tarafından fazla tercih edilmez. Yazımızın devamında sizler için hazırladığımız peynirli börek tariflerine ulaşabilir, misafirleriniz, eşinir ya da çocuklarınız için harika börekler yaparak onlara hoş sürprizler hazırlayabilirsiniz.

Peyniri Tepsi Böreği Malzemeleri

  • 6 adet taze yufka

İçi için

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz

Sos için

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
Peyniri Tepsi Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli börek yapımı için ilk önce böreğin sosu hazırlanır. Başka bir kabın içine peynir alınarak ezilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip harmanlanır. 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı tereyağı, süt ve 1 yumurta çukur bir kabın içinde karıştırılır.
Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Yağlanan tepsiye 1 adet yufka açılarak serilir. Hazırlanan sos yufkanın her tarafına sürülür. Diğer yufka birkaç parçaya bölünerek ilk yufkanın üzerine yerleştirilir ve sostan her tarafına sürülür. Üçüncü yufka yine parçalanarak tepsiye yerleştirilerek soslanır. Üçüncü yufkanın üzerine peynirli harç yayılır. Diğer 2 yufka için de aynı işlemler uygulanarak peynirli harcın üzerine yerleştirilir. Son yufka tepsiye kapatılarak sarkan kısımları üzerine doğru katlanır. Börek kare olacak şekilde dilimlenir. Kalan sos böreğin üzerine eşit olacak şekilde dökülür. Fırın 200 derecede ısıtılarak ısınan fırına börek verilir ve altı üstü eşit olacak şekilde kızartılır.

Afiyet olsun.

Peynirli Üçgen Börek Malzemeleri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için
  • Yeteri kadar sıvıyağ

İçi için

  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • 1 tane yumurta
Peynirli Üçgen Börek Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içine yoğurt, ılık su, 1 tane yumurta, tuz eklenerek karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un ve maya ilave edilerek hamur yoğrulur. Hamurun kıvamı ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Yoğrulan hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalanmaya bırakılır. Çukur bir kâsenin içinde beyaz peynir çatal ile ezildikten sonra içine ince kıyılmış maydanoz eklenir ve harmanlanır. Tercihe göre baharat eklenerek iç harç tatlandırılabilir.

Mutfak tezgâhı sıvıyağ ile hafif yağlanarak, mayalanan hamur tezgâha alınır. Hamurun üzerine hafif un serpildikten sonra merdane ile dikdörtgen olacak şekilde açılır. Dikdörtgen açılan hamur ilk önce çok kalın olmayacak şekilde şeritler halinde kesilir. Daha sonra her şerit kare olacak şekilde kesilir. Her bir kareye hazırlanan peynirli harçtan eklenerek üçgen şekilde katlanır. Çatal sıvıyağa batırılarak üçgenlerin kenarları sağlamlaştırılır. Tüm hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Katlanan üçgen börekler un serpilmiş bir tepsiye dizilir.

Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ eklenerek kızdırılır. Kızan yağa börekler atılarak her iki tarafı kızartılır. Kızaran börekler havlu kâğıt serili bir tabağa alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Peynirli Çıtır Börek Malzemeleri
  • 3 tane hazır yufka
Sosu için
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • Tuz
Dışı için
  • Yeteri kadar galeta unu
İç Harcı için
  • Yeteri kadar beyaz peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Kırmızı pul biber ve nane
Peynirli Çıtır Börek Nasıl Yapılır?

Peynirli çıtır börek için yufkalar dört parçaya bölünür. Bölünen yufkadan 4 adet üçgen elde edilir. Böreğin iç harcı için yeteri kadar peynir çukur bir kabın içine alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ve nane eklenerek karıştırılır. Ardından böreğin sosu hazırlanır. Sos için süt, yağ, yumurta, kabartma tozu, yoğurt bir kabın içine alınarak homojen bir şekilde karıştırılır. Yufkadan elde edilen her bir üçgen hazırlanan sosa batırılır. Üçgenler sostan alınarak içine peynirli harç koyularak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo börek tekrar sosa batırılır, ardından galeta unun batırılarak yağlanmış tepsiye sıralanır. Tüm üçgenler bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Fırın 180-200 derecede ısıtılarak hazırlanan böreklerin altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Peynirli Sigara Böreği Malzemeleri
  • 6 tane taze yufka
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

İçi için

  • Yeteri kadar peynir
  • İnce kıyılmış maydanoz
Peynirli Sigara Böreği Nasıl Yapılır?

Peynirli sigara böreği için ilk olarak sıvıyağ ve yoğurt çukur bir kabın içinde karıştırılır. Yufka mutfak tezgâhına serilerek üçgen dilimlere kesilir. Peynir bir kabın içine alınarak ezilir. Üzerine maydanoz ilave edilerek karıştırılır. Üçgen şekilde kesilen yufkalara ilk öce yoğurt ve yağlı karışımdan sürülür daha sonra hazırlanan harçtan koyularak sıkıca rulo şeklinde sarılır. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemler tekrarlanır. Hazırlanan börekler yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizilir. 1 adet yumurta sarısı tepsiye dizilen böreklerin üzerine sürülür. Fırın 180 derecede ısıtılarak börekler fırına verilir. Yaklaşık yarım saat kadar pişirilerek fırından alınır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 04:28:55
Peynirli Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynirli Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Peynirli Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024