Börek yapımına ilk öncelikle iç harcını hazırlayarak başlayın. İç harcı için soğanları küçük küçük doğrayın. Diğer taraftan orta boy tavanın içine tereyağı koyarak eritin ve doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulmaya yakın pul biberini ilave edip karıştırın. Soğanların soğuması için tavayı bir köşeye alın ve soğumasını bekleyin.
Soğanlar soğuyunca peynirleri ezerek karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra sosunu hazırlayın. Sosu için derin bir kabın içine yumurta, süt, sıvı yağı ve yoğurdu koyarak çırpın. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra ilk yufkayı altı yağlanmış tepsiye serin. Yufkanın üzerine sosu dökmeden diğer yufkayı serelim. Üçüncü yufkayı da serdikten sonra iç harcını ekleyin. İç harcı üzerine diğer yufkaları da buruşturarak ekleyin. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra böreği istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Dilimledikten sonra hazırladığınız sosu üzerine boşaltın ve susam ve çörek otunu serpiştirin. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.