Peynirli börek çeşitleri, peynirli börekler hem lezzetli hem de pratik olmasından dolayı çok tercih edilen börekler arasında yer alır ve kahvaltılarda beş çaylarında ya da akşam yemeklerinin yanında servis edilebilir. Herkes tarafından oldukça beğenilen bir börek tarifidir. Çeşitli şekiller verilerek yapılması ve sunulması her seferinde farklı bir tarif uygulanması gibi gözükebilir.
Birkaç peynirli börek tarifi,
Peynirli gül böreği yapımı için gerekli malzemeler
Dört adet yufka
250 gram peynir
Yarım demet maydanoz
Bir su bardağı süt
İki yumurta
Bir çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için çörek otu ya da susam
Peynirli gül böreği nasıl yapılır?
Peynirli gül böreği yapılışı için önce peynir rendelenir ve üzerine maydanozlar ince ince doğranır ve karıştırılır ardından sosu için bir su bardağı süt iki yumurta ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kâsede çırpılır. Bir yufka tezgâha serilir ve artı şeklinde dört eşit parçaya bölünür üzerine hazırladığımız sostan sürülür. Geniş kısmına peynirli harç konur ve rulo şeklinde sarılır. Sarıldıktan sonra bir ucundan diğerine doğru kıvrılarak gül şekli verilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir tüm yufkalar bu şekilde hazırlanınca üzerlerine kalan sos sürülür ve çörek otu ya da susam serpilerek yüz seksen derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ardından sıcak servis edilir.
Peynirli sigara böreği yapımı için gerekli malzemeler
Bir paket yufka
300 gram lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Kızartmalar için sıvı yağ
Peynirli sigara böreği nasıl yapılır?
Peynirli sigara böreği çıtır çıtır enfes bir tattır ve özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir.
Yapımı oldukça kolay ve pratiktir, börek yapımı için peynir ve ince kıyılmış maydanoz bir kâse de karıştırılır. Yufka tezgâha serilir ve üçgen şeklinde on iki ya da on altı parçaya bölünür. Yufkaları bölerken önce artı şeklinde dörde sonra her parçayı daha küçük parçalara bölerek yapabilirsiniz. Yufkaları hazırlayınca içlerine peynirli harç konulur ve kenarları içe kıvrılarak sıkıca sarılır yufkalar sarılınca tavaya iki su bardağı kadar sıvı yağ konur ve ocağa alınıp altı açılır. Yağ kızarınca börekler içerisine atılır ve kızartılır. Kızartılan börekler havlu kâğıt serilmiş bir tabağa alınır ve fazla yağını çekince servis edilir.
Peynirli muska börek yapımı için gerekli malzemeler
Bir paket milföy
300 gram kaşar peyniri
Bir yumurta
On tane sosis
Peynirli muska börek nasıl yapılır?
Bu börek özellikle kahvaltılarda çok tüketilen börek çeşitlerinden biridir. Çok sevilerek tüketilir içerisinde kaşar peyniri ve sosis çok lezzetli bir tat oluşturur. Böreğin iç malzemesinin hazırlanması için öncelikle kaşar peyniri rendelenir ve sosisler halka şeklinde doğranıp birbirine karıştırılır. Ardından milföyler kare şeklinde kesilir ve içerisine kaşarlı sosisli karışımdan konulup iki ucu birleştirilerek muska şeklinde kapatılır ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Tüm milföyler hazırlanınca bir yumurta çırpılır ve üzerine sürülür yüz seksen derece fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir ve ardından servis edilir.
20.01.2024 23:24:20
Peynirli Börek Çeşitleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Börek ve poğaçaların üstüne yumurta sürerken yumurta sarısına pudra şekeri eklenirse daha pembeleşir diye duydum. Bu tarifin üstüne sürsem olur mu? Vesim . 19.09.2018 12:07:08
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024