Peynirli Açma Börek

Peynirli Açma Börek, Eminim herkes kendi elleri ile açtığı böreklerden misafirlerine vermek ister. Fakat günümüzde mevcut olan birçok lezzetli börek yapılışının zor olması nedeni ile çok fazla yapılamadığı için hazır olarak alınmaktadır. Hepimiz hazır börek ile evde yaptığınız böreğin arasındaki lezzet farkını tahmin edebiliriz. Peynirli açma börek yapılışı kolay olmasına rağmen hazır olarak birçok yerde satılan bir börek türüdür.
Bunun en büyük nedeni yapılışı kolay olmasına rağmen birçok tarifte bu böreğin yapılışının uzun yollardan ve zormuş gibi anlatılmasıdır. Peynirli açma börek birazdan vereceğim tarifle oldukça kolay ve oldukça pratik bir şekilde yapabileceğiniz yiyeceklerdendir. Bu nedenle kolay bir şekilde tarifte anlattığım bu çıtır lezzeti sizlerde yapabilirsiniz. İçerisinde bulunan peynir ile vücuda protein kaynağı olan bu böreği ister sabah çaylarında isterseniz akşam çaylarında misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Şimdi bu mükemmel lezzetin yapılışına geçelim. Şimdiden sizlere kolay gelsin.

Peynirli Açma Börek Malzemeleri

  • İki çay bardağı kadar süt,
  • Bir çay bardağı zeytinyağı,
  • Bir adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı kuru maya,
  • Bir yemek kaşığı toz şeker,
  • Bir tutam tuz,
  • Yaklaşık bir kilogram kadar buğday unu,
  • 200 gram kadar peynir,
  • Birkaç dal maydanoz,
  • Yaklaşık 150 gram kadar tereyağı

Peynirli Açma Börek Nasıl Yapılır?


Adımlarımı izleyerek kolay bir şekilde bu böreği sizlerde yapabilirsiniz.
Öncelikle malzemelerimizi hazırladıktan sonra hamuru açmak için malzemelerde bahsettiğim unu derin bir kaba koyarak üzerine süt ve zeytinyağını ekleyin. Bunun üzerine ise yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu attıktan sonra bu karışımı iyice yoğuralım. Eğer koyu olur ise içerisine kıvamı ayarlayarak su ekleyelim. Bu işlemi yavaş yavaş yapın. Çünkü hamurunuz çok su ile katı olmayabilir. Daha sonra hamuru oda sıcaklığında dinlendirelim ve mayanın etkisini göstermesini bekleyelim.

Bir süre dinlenerek mayalanan hamuru tam olarak 12 yumak olacak şekilde parçalara bölelim. Parçaların büyüklüğü aynı olabilir. Daha sonra ayırdığımız parçaların tümünü bir tatlı tabağı büyüklüğünde açarak her yufkaya aynı işlemi uygulayalım. Daha sonra bu bezeleri üst üste koymadan önce aralarına bol bol bir tavada erittiğimiz tereyağını sürelim. Bu işlemi fırça yardımı ile kolayca yapabilirsiniz. Yaptığımız hamurların altı tanesini ayrıca sararak buz dolabında dinlendirelim.

Elimizdeki tabak büyüklüğünde olan yufkaları iyice açarak tepsi büyüklüğüne getirelim. Bu arada tepsinin dibini ister tereyağı ile ister sıvı yağ isterseniz de margarin ile yağlayın. Bu işlemden sonra tepsi büyüklüğünde açtığınız yufkayı 3 parmak aralığında şerit şerit keserek üzerine peynir ve maydanozu rendeleyerek yaptığınız iç harçtan dökün ve yanal bir şekilde sarın. Yani bir huni yapar gibi sarmanız gerekir. Bu işlemden sonra ise bu börekleri tepsinize dizerek üzerine ayrı bir kâse içerisinde çırptığınız yumurta sarısını sürelim ve önceden ısıttığımız fırına atalım. Bir süre sonra üzeri adeta nar gibi kızaracaktır. Siz yine de pişip pişmediğini kontrol ederek fırından çıkarabilirsiniz. Bu işlemden sonra artık peynirli açma börek hazırdır. İstediğiniz gibi servis yaparak bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 14:00:30
Peynirli Açma Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Peynirli Açma Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Peynirli Açma Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024