Pazılı Börek

Pazılı börek, uzun zamanlardan beri annelerimizin yaptığı muhteşem lezzetlerden biridir. Bu böreğin lezzeti olsun, görünümü olsun sofralarda mükemmel bir yer tutmaktadır. Herkes misafirleri için en güzel lezzetleri yapmak ister. İşte bu börek tam istediğiniz gibi bir börektir. Yapılışı oldukça kolay olan bu böreğin malzemesi de abartılacak kadar fazla değildir.
Sizlerde tarifimi okuyarak bu muhteşem böreği kısa bir sürede pratik bir şekilde rahatlıkla yapabilirsiniz. Bunun için kollarınızı sıvayarak malzemeleri tedarik etmeye başlayın. Bu börek için gerekli olan malzemeleri birazdan sizlerle paylaşacağım. Elinizden geldiği kadar bu börekte kullanılacak malzemeleri iyi seçmelisiniz.

Pazılı Börek Malzemeleri

  • Altı adet hazır yufka
  • İki çay bardağı sıvı yağ,
  • Beş yemek kaşığı un,
  • Bir yemek kaşığı sirke,
  • İsteğe bağlı olacak kadar tuz,
  • Bir adet yumurta sarısı,

İç harç malzemeleri

  • İki adet pazı,
  • 250 gram lor peyniri,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir miktar tuz ve karabiber,

Pazılı Börek Nasıl Yapılır?


Bu böreğin yapılışına geçmeden önce iç harcı hazırlayalım ki daha sonradan harç yapılı ile uğraşmayalım. Öncelikle harç yapımında kullanılacak soğanı ekmek tahtası yardımı ile ince ince doğrayalım. Eğer isterseniz mutfak robotunu kullanarak parçalama işlemini yapabilirsiniz. Ama zamanınız varsa bıçakla doğrayarak suyunu bırakmamasını sağlayın.
Doğramış olduğunuz soğanları bir tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak iyice kızdırın ve doğradığınız soğanları yağ içerisinde iyice kavurun.

Daha sonra pazıları iyice yıkayarak ince ince bu soğan içerisine ekleyerek iyice kavuralım. Bir süre sonra pazılar suyunu tam olarak çekecektir. Böylece işlemi tamamlamış oldunuz. Ocağı kapatmadan bir süre önce içerisine karabiber ve tuz atarak eğer varsa diğer baharatlardan isteğe göre ekleyebilirsiniz.

Artık yavaş yavaş soğuyan pazılar içerisine peynirin tamamını ekleyelim ve iyice karıştıralım. Bu işlemden sonra artık pazılı börek yapımında kullanılacak olan sosu hazırlayalım. Bunun için bir kâse içerisine sıvı yağ, tuz, un ve sirkeyi ekleyerek iyice çırpalım ve böylece sosta hazır. Bu işlemden sonra yufkalardan birini düz bir zemine sererek üzerini bolca soslayalım. Daha sonra ikinci yufkayı da bunun üzerine sererek iyice soslayalım. Bu yufkaları ikiye bölerek 12 üçgen parça oluşturalım ve bu parçaların geniş kısımlarına harçtan ekleyerek rulo sarmaya başlayalım. Çok sıkmamaya özen gösterin.

Tüm yufkalara aynı işlemi yaparak önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizelim ve yumurta sarısını tüm börekler üzerine sürelim. Bu arada fırını açarak ısınmasını sağlayalım. Fırın ısındıktan sonra pişmesi için fırına atın ve yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Daha sonra tam olarak kızarınca servis edebilirsiniz.
18.01.2024 23:25:03
Pazılı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Pazılı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Pazılı Börek"
Pazılı börek ieçrisine pazı yerine ıspanak ya da farklı yeşillikler koysak yine beklenen lezzeti elde edebilir miyiz? Eşim pazı bitkisini içerisine ne olursa olsun tüketmediği için farklı yeşillikler koyarak yapmak istiyorum.
Ezel . 01.10.2018 02:54:47

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024