Patatesli tepsi böreği, patatesli börek herkes tarafından çok sevilen böreklerden biridir. Yapımı oldukça pratik ve lezzetli olan bir börektir sabah kahvaltılarında beş çaylarında ya da akşam yemeklerinde rahatlıkla tüketilebilir.
Patatesli tepsi böreği yapımı için gerekli malzemeler
Bir paket yufka
Dört adet patates
İki adet kuru soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Bir tatlı kaşığı salça
Pul biber tuz
Bir bardak yoğurt
İki yumurta
Üzeri için çörek otu
Patatesli tepsi böreği nasıl yapılır?
Börek yapımı için patatesler yıkanır ve tencereye alınır üzerine kaynar su eklenir ve ocağa alınıp altı açılır.
Patatesler haşlanıncaya kadar kaynatılır ve pişen patateslerin suyu süzülüp soğuk suya tutulur ki rahat soyalım. Patatesler soyulur ve derin bir kaba rendelenip bir kenara alınır harcı için iki adet kuru soğan soyulur yıkanır ve küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir soğanlar kavrulmaya başlar soğanlar kavrulunca salça eklenir ve ardından damak tadına göre tuzu ve pul biberi eklenir. Onlar kavrulunca rendelenmiş patates de eklenir ve iyice karıştırılır. Sosu için iki yumurta bir bardak yoğurt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kâsede çırpılır. Harç hazırlanınca ilk yufka yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve üzerine fırça yardımı ile sos sürülür ve ikinci yufka serilir bu katta da yine sos sürülür ve üçüncü yufkaya geçilir şimdi patatesli harcın hepsi bu kata eşit bir şekilde yayılır ve diğer yufkalar aralarına sos sürülerek üst üste dizilir ve kalan sos da üzerine dökülür ve dilimlenir üzerine çörek otu serpilir ve fırına verilir fırında yüz seksen derecede üzeri kızarana kadar pişirilir ve ardından çıkarılıp servis edilir.
19.01.2024 07:34:54
Patatesli Tepsi Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhabalar ellerinize sağlık gayet güzel görünüyor. Kaç derecede pisirdiniz acaba. Ben yapıyorum böyle güzel kızarmıyor. Turbo ya da fanlı fırın fark eder mi acaba. Bi de hangi fırına göre kaç derecede pisirmeliyim Hüryaş Ar . 30.08.2018
: Merhaba, hüryaş hanım sizin fırınınızın pişirme süresine göre değişir. Fırınınızın ısısı güzelse 20 dakika bile yeterli ama ısısı düşükse 30 ila 40 dakika arasında değişir. 25.09.2018 07:30:21
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024