Börek yapımımız için önce dört beş adet patates tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar kaynar su konulur ve patatesler ocağa alınıp altı açılır haşlanana kadar pişirilir ve ardından ocaktan alınır bir süre soğuk suya tutulur ki rahat soyalım.
Ardından soyulur ve soğuyunca rendelenip bir kenara alınır. İki yüz gram tereyağı eritilir rendelenmiş patates eritilmiş tereyağı bir çay bardağı süt bir çay bardağı yoğurt tuz pul biber karabiber hepsi derin bir kaba alınır ve iyice karıştırılır. Tüm malzemeler karışınca yufkaların ilki tezgâha serilir ve üzerine bu harçtan hafifçe sürülür ve ikinci yufka serilir ve yine harç sürülür tüm yufkaların arasına harç sürülerek kat kat dizilir ve son kata da kalan karç eklenir ve uç kısımdan başlnarak yavaşça rulo yapılarak sarılır. Çok sıkmadan sarmaya dikkat edin çok sıkınca harç dışarı çıkabilir. Tüm yufka sarılınca tam ortadan ikiye kesilir ve altına streç film serilerek ayrı ayrı ona sarılır ve iki ucu sıkılır sarılan yufkalar buzdolabının buzluk kısmında dört saat kadar bekletilir ve sonra çıkarılıp bir parmak kalınlığında dilimler kesilir ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir üzerine bir yumurta çırpılıp sürülür ve yüz seksen derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından alınır ve servis tabağına konularak servis edilir.