Patatesli Rulo Börek Oktay Usta
Patatesli Rulo Börek Oktay Usta tarifi tüm bayanların tercih ettiği börek tarifleri arasında yer alıyor. Her malzemenin doğru oranlarda kullanılması sayesinde dilediğiniz gibi lezzetli bir börek yapmanıza olanak sağlayan bu tarif sayesinde çay saatlerinde ne ikram edeceğiniz konusunda endişe duymak zorunda kalmazsınız. Kolaylıkla börek hazırlamanıza olanak sağlayan bu tarif ile hem misafirleriniz için hem de aileniz için sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Patatesli Rulo Börek Oktay Usta Malzemeleri- 4 yufka
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 yumurta
- 200 gram eritilmiş tereyağı
- 200 gram beyaz peynir
- 1 çay bardağı süt
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- 1 yumurtanın sarısı
Patatesli Rulo Börek Oktay Usta Nasıl Yapılır?
İç harcımızı hazırlayarak börek yapımına başlıyoruz. Beyaz peyniri iyice eziyoruz. Geniş bir kabın içine 2 yumurtayı, yoğurdu, sütü ve tereyağı koyup iyice çırpıyoruz. Haşladığımız patatesleri rendeleyip bu karışıma ekliyoruz. Beyaz peyniri de ekledikten sonra tuzu, baharatları ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip iç harcımızı iyice karıştırıyoruz.
Düz bir zemine ilk yufkamızı seriyoruz. Üzerine hazırladığımız iç malzemesinden her yerine eşit dağılacak biçimde yayıyoruz. İkinci yufkayı üzerine serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
Tüm yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra tüm yufkaları birlikte rulo şeklinde sarıyoruz. Rulo halindeki yufkaları ikiye bölüp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen yufkaları dolaptan çıkarıp bir parmak kalınlığında kesiyoruz ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını fırça yardımıyla sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişiriyoruz. Piştikten sonra ılık şekilde servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.
20.01.2024 04:21:43
Patatesli Rulo Börek Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|