Patatesli Peynirli Rulo Börek

Patatesli Peynirli Rulo Börek, aniden gelen misafirler için çabucak servise hazır hale getirilebilecek, çok lezzetli bir börek çeşididir. Yufkanın rulo biçiminde sarılıp sonradan kesilmesi sebebiyle ismine rulo börek denilmiştir, ancak bir gece buz dolabında bekletildiği için buzluk böreği diye de anılmaktadır. Rulo böreğin bir başka iyi yanı da tek bir kab kullanarak yapılıyor olması ve fazla bulaşık çıkarmaması.
Bu böreği farklı harçlarla da yapabilirsiniz. Pratik ve leziz bir börek tarifi arıyorsanız patatesli rulo böreği tam size göre. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin. Şimdi, böreği bir an önce yapıp tatmak isteyenleri daha fazla bekletmeden patatesli rulo böreğin hazırlanışına geçelim.

Patatesli Peynirli Rulo Börek İçin Gerekli Malzemeleri

  • 6 adet yufka

İç Harcı için

  • 5 adet orta boy patates
  • 250 gr peynir (Tercihe göre lor veya beyaz peynir kullanabilirsiniz ya da ikisini karıştırıp kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 paket tereyağı (Dilerseniz sıvıyağ ile yarı yarıya kullanabilirsiniz)
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzerine Sürmek için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Patatesli Peynirli Rulo Börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak, patatesler soyulup 4 parçaya bölünerek derin bir tencerede haşlanır. Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve bir çatal yardımıyla ezilir.
Ezilen patateslerin üzerine peynir eklenir ve ezme işlemine devam edilir. Daha sonra, üzerine yoğurt, yumurta, süt, ince ince kıyılmış maydanoz ve baharatlarda eklenip, tüm malzemeler iyice karıştırılarak kek hamuru kıvamında bir harç elde edilir. Yufkalardan biri, geniş ve düz bir yüzeye serilir ve hazırlanan patatesli harçtan bolca, her yerine eşit gelecek şekilde iyice yayılır. İkinci yufka da alınarak üzerinde harç olan yufkanın üstüne serilir ve üzerine yine patatesli harçtan iyice yayılır. En üstteki de dahil olmak üzere altı yufka da aralarına harç yayılarak üst üste konulur. Üst üste konmuş olan yufkaların bir ucundan tutulur ve rulo olacak şekilde sarılır. Sarılan yufkalar ortadan ikiye kesilerek bir gece buz dolabında bekletilir. Ertesi gün, bekletilen yufkalar buzdolabından alınarak ekmek dilimler gibi bir parmak büyüklüğünde dilimlenerek tepsiye dizilir. Küçük bir kâsede yumurta ile sıvıyağ çırpılıp, fırça ile böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılımış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana dek pişirilip sıcak olarak servis edilir. Dilerseniz, börekleri fırından çıkarınca üzerine rendelenmiş kaşar serperek de servis edebilirsiniz. Ayrıca buzdolabında bekletilen böreğin bir kısmını çıkarmayıp, daha sonra ani misafir geldiğinde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 16:01:30
Patatesli Peynirli Rulo Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Peynirli Rulo Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patatesli Peynirli Rulo Börek"
Merhaba ben bu böreği ilk defa yapıyorum. Yarın sabah misafirlerim gelecek kahvaltı için onlara ikram edeceğim. Şimdi böreği hazırladım buzluğa attım. Fakat buzluktan çıkınca şekli bozulacak diye korkuyorum gevşek mi sardım bilmiyorum ama şekli pek güzel olmadı. Neden acaba buzluk da çıkar ise güzel olur mu
Tennure . 04.10.2018 00:15:23

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024