Patatesli Kıymalı Börek

Patatesli Kıymalı Börek; Kültürümüzün vazgeçilmez tatlarından biri olan patatesli kıymalı börek değişik biçimlerde tavada ya da fırında pişirilen çay saatlerinin sevilerek tüketilen bir hamur işidir. Vereceğimiz tarif fırında pişirilen bir tür olup kalori değerleri tavada kızartılan şekline göre daha düşüktür. Kısa sürede hazırlanıyor olması da acil durumlarda avantaj sağlamaktadır.
Son dakika misafirleri ya da yoğunluk sırasında çok çaba sarf etmeden hazırlayabileceğiniz patatesli kıymalı börek için gerekli olan malzemeler şöyle;
  • 6 yufka
  • 300 gr kıyma
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Pul biber, karabiber, kekik, köri
  • Maydanoz

Sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ ya da bir fincan eritilmiş tereyağı

Harcın Nasıl Yapılır?


Öncelikle patates haşlanır, patates haşlanırken bir köşede soğan ve maydanoz doğranır ve ayrı ayrı kaplara alınır. 1 yemek kaşığı sıvı yağ ya da tercihe göre tereyağı tavaya koyulur ve kıyma ile hafif çevrilir. Kıyma hafif rengini bırakınca küp-küp doğranmış soğanlar kıymaya eklenir ve kıyma suyunu çekene kadar hafifçe kavrulur. Kavrulan kıymaya pul biber, karabiber, kekik ve köri 1 çay kaşığı ölçüsünde eklenerek karıştırılır. Haşlanmış olan patates rendelenerek karışımın üzerine eklenir. 5 dakika süre ile kıyma ile patatesler ateşte birlikte kavrularak harman edilir. Üzerine son olarak maydanoz eklenerek dinlenmeye bırakılır.

Yufkaları hazırlarken, bir kap içerisinde yumurta, süt ve yağ çırpılarak karıştırılır. İlk yufka yağlanmış tepsiye kenarları dışarıya sarkacak şekilde serilir ve sostan her tarafına azar azar dağıtılır. İlk kat yufkaya sosu fazla yayarsanız böreğin dibi çok yumuşayıp ıslak kalabilir o yüzden çıtır bir börek istiyorsanız ilk kata sosu çok fazla sürmeyiniz. İkinci kat yufka kırıştırılarak dışarı taşmayacak şekilde tepsiye açılır üzerine sos gezdirilir ve kıyma harcı eser miktarda yufkanın üzerinde gezdirilir. 3. Yufka yine kırıştırılarak tepsi dışına taşmayacak şekilde tepsiye açılır, üzerinde sos gezdirilir ve kıyma harcının yarısı bu kata serilir. 4. Kat yufka da aynı şekilde serilip sosladıktan sonra kalan kıyma yufkanın üzerine eşit bir şekilde dağıtılır. 5. Kat yufka serildikten sonra 1. Yufkanın tepsi dışına taşan kısmı 5. Katın üzerine doğru kapatılır ve soslanır. Son yufka kırıştırılarak tepsi üzerine açıldıktan sonra kalan sos yufkanın üzerinde gezdirilir. Son olarak üzerine susam ve çörek otu serpilerek sosu iyice emmesi için üzeri başka bir tepsiyle örtülerek 1 saat dinlenmeye bırakılır. Dinlenen börek 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerinde bir tatlı kaşığı tereyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:27:28
Patatesli Kıymalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Kıymalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Kıymalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024