Patatesli Gül Böreği Oktay Usta

Patatesli gül böreği Oktay usta, patates içeriği bakımından çok zengin ve sağlık açısından çok faydalı bir sebzedir. Birçok yemek çeşidi yapılan ve yemeklerde kullanılan patates, salata ve çorbalarda da kullanıldığı gibi böreklerde de kullanılmaktadır. Patates böreklerde kullanıldığı zaman damağa çok hoş bir tat vermektedir. Oktay ustanın lezzetli börek tariflerinden birisi olan patatesli gül böreğinin tarifini sizlerle paylaşmak istedik.
Öncelikle patatesli gül böreği için gerekli olan malzemeleri ve daha sonra yapılış şeklini sizlerle paylaşalım.

Patatesli gül böreği Oktay ustanın tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 adet hazır yufka
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapımı: Patatesli gül böreği için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra, böreğin yapım aşamasına geçiyoruz. Öncelikle patates ile soğanımızın kabuklarını soyuyoruz. Kabuklarını soyduğumuz patatesleri tencereye koyarak üzerine bir miktar su ilave ederek haşlanması için ocağın üzerine alıyoruz. Patatesler haşlanırken diğer taraftan kabuğunu soymuş olduğumuz soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Orta boy tavamızı alıyoruz. İçerisine sıvı yağ koyuyoruz ve doğradığımız soğanları içerisine aktarıyoruz.
Tavayı ocağa alıyoruz ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulurken, haşlanmış patatesleri ocaktan alıyoruz ve püre haline gelecek şekilde eziyoruz. Ezdiğimiz patatesleri pembeleşen soğanların üzerine aktarıyoruz. Üzerine karabiber, kırmızı pul biber ve bir tatlı kaşığı tuzu ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Patatesler bir miktar kavrulduktan sonra ocaktan alıyoruz. Böreğimiz için gerekli olan soslardan bir tanesini hazırlamak için, orta boy kâselerden bir tanesini alıyoruz. İçerisine sıvı yağını ve sütü koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Hazır olan sosumuzu bir kenara alıyoruz. 3 adet yufkamızı alarak yufkaları artı (+) şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz her yufka parçasının içerisine az miktarda hazırladığımız sostan sürüyoruz. Sos sürdüğümüz yufkaların içerisine bir miktar iç harçtan koyuyoruz ve yufkaları rulo şeklinde kapatıyoruz. Ardından ruloyu sağdan sola kıvırarak gül şekline getiriyoruz. Şekli tamamlanmış olan patatesli gül böreğimizin üzerine sürmek için, orta boy kâsemizden diğerini alıyoruz ve içerisine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyerek çırpıyoruz ve hazır olan sosu gül şekli verdiğimiz böreklerimizin üzerine sürüyoruz.

Patatesli gül böreğimizin yapım işlemini tamamladık ve böreğimizi pişirmek için önceden ısıtmış olduğumuz yüz seksen derecedeki fırının içerisine koyuyoruz. Gül böreğimizin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmiş böreğimizi fırından aldıktan sonra servise hazır hala gelmiş demektir. Bu lezzetli böreği aileniz ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 03:07:03
Patatesli Gül Böreği Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Gül Böreği Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Gül Böreği Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024