Patatesli Açma Börek Tarifleri

Patatesli Açma Börek Tarifleri, Börekler arasından en doyurucu, en lezzetli ve en pratik olan börekler arasında olmaktadır. Çeşitleri çok fazla olan patatesli açma böreğin içine sadece patates değil damak tadınıza uygun şeyler koyarak daha da farklılık yapabilirsiniz. Özellikle bayanların en çok sabah kahvaltılarında akşam çaylarında ve günlerinde yaptıkları börekler sofralara tat katmaktadır.
Ayrıca börekler daha çok annelerin yapması gereken yemeklerden biridir. Çünkü börekler çocukların açlıklarını giderir ve karınlarını tok tutar özellikle okul çağındaki çocukların dışarıda satılan fastfood tarzı yiyeceklerden uzak durup bu tür evde yapılan yiyecekleri tüketmeleri oldukça faydalı olur. Örneğin patatesli açma börek tarifleri arasında hem hazır yufka ile yapılanı hem de evde yoğurulan hamurlardan yapılan börekler vardır.

Patatesli açma börek tarifi


Malzemeleri

  • 1 paket margarin
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İçi için malzemeler

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Tuz
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu
Nasıl Yapılır?

Kullanılacak olan 2 su bardağı sütün 1 bardağını bir kabın içerisinde ısıtalım.
Daha sonra bir kâseye alarak üzerine yaş mayayı ekleyelim. Mayanın eriyip kabarmasını bekleyelim. Onu beklerken ayrı bir tarafta ise 3 su bardağı unu ayrı bir kabın içine koyalım. Yapılacak açmaya tahmini kilo un gitmektedir. Un ilave edilirken yavaş yavaş edilmelidir. Yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edilmelidir. Yoğurma kabını içindeki una tuzu, şekeri ekleyelim ve iyice karıştıralım. Daha sonra karışan bu karışımın ortasını havuz yapalım. Ortasına sütün içinde eritilen maya karışımını boşaltalım. Geriye kalan 1 su bardağı sütümüzü de ekleyelim. Sıvı yağ ekleyelim, 1 yumurta kıralım. 2 yumurtanın ise akını karıştırma kabına sarısını ise ayrı bir tabağa alalım.

Ayrılan bu yumurta sarısı daha sonra üzerine kullanılacaktır. Daha sonra bu işlemlerin sonrasında yoğurmaya başlanır. Kıvamına göre azar azar un eklenebilir. Kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır. Yoğurulan hamuru yarım saat mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken biz de iç harcımızı hazırlayalım. Haşlanan patatesleri güzelce soyarak derin bir kâsenin içerisine rendeleyin. Üstüne de kara biber, pul biber, tuz ve toz kırmızı biberi ekleyelim ve iyice yoğuralım. Daha sonra mayalanan ve hazır olan hamuru eşit iki parçaya bölelim. Daha sonra her parçayı eşit 6 bezelere bölelim. Yani toplamda 12 eşit parça olacaktır. Margarini 10 parçaya bölün. 6 adet açmayı üzerine un serperek servis tabağı boyunda açalım. Bezelerin 5 katına kesilen margarini sürelim. 6 katı daha sonra üst üste dizin. Fakat en üstte olan hamura margarin sürülmemektedir. Bir oklava yardımı ile hamur açılır. 8 üçgene bölelim. Sonra üçgenin geniş olan kısmına patatesli hazırlanan harçtan bırakın. Rulo şeklinde çok sıkılmadan sarılır. Bir fırın tepsisini yağlayın ve içine dizin. Daha sonra gerideki bütün hamurlara aynı uygulamayı yapın ve üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sürerek susam veya çörek otu serpin ve fırına sürün. Kızaran hamuru fırından aldıktan sonra sıcak servis yapılır.

Bu yapılan börekler genelde sıcak daha lezzetli olmaktadır. Bir de sizlerle önemli bir not paylaşacağım. Dinlenmeye bırakılan hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün. Nemli bez daha hızlı ve daha çok kabarmasını sağlamaktadır.
19.01.2024 23:26:25
Patatesli Açma Börek Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patatesli Açma Börek Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patatesli Açma Börek Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024