Patates Böreği

Patates böreği, bu böreği sevmeyen yoktur sanırız. Hem doyurucu hem lezzetli bi börek oluyor. İster hazır yufkayla yapılsın, isterse elde açma hamurla yapılsın, patatesin verdiği lezzetle dışı çıtır, içi yumuşacık oluyor. Patatesli böreği çeşitli şekillerde yapabilirsiniz. Gül böreği, kol böreği, tepsi böreği, tava böreği kısaca hepsini patatesli harçla hazırlayabilirsiniz.
Çocukların bu börekleri sevmesinin en önemli nedeni patatestir. Yumuşacık tadıyla çocukları bile cezbediyor. Evinizde patatesiniz, yufkanız ya da ununuz varsa, hemen patatesli böreği yapmaya başlayabilirsiniz. Vereceğimiz tarifte böreği hazır yufkayla yapacağız. Kol böreği şeklinde hazırlayacağız. Hepinize kolay gelsin.

Patates böreği için gerekli malzemeler

  • 6 adet hazır yufka
  • 6-7 adet patates
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yeteri kadar karabiber, kırmızı toz biber ve tuz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ

Patates böreği nasıl yapılır?


Böreğin yapımına önce iç harcı hazırlamakla başlayalım. Patatesleri tencereye alarak suyun içinde haşlayalım. Daha sonra kabuklarını soyarak, bunları bir kabın içinde çatalla ezelim. İçine tereyağını, tuzunu ve baharatları ilave edelim. Bu şekilde patatesli harcı hazırladık. Şimdi börekte yufkalara süreceğimiz sosu da hazırlayalım. Kâsenin içinde sütü ve sıvı yağı çırpalım. Böreği pişireceğimiz fırın tepsisini de yağladık mı işimiz çok kolaylaşacak.

Şimdi yufkaların birini mutfak tezgâhının üzerine alalım. Her yufkayı ortadan keserek yarım şekilde dolayacağız. Yarım yufkanın düz olan tarafına patatesli harcı koyalım. Bunu rulo şekilde dolayalım. Bir ucundan kıvırarak yufkayı dolayalım. Yufkayı bütün olarak yaparsak, böreğimiz fazla kalın olur. Bu nedenle yarım yufka şeklinde hazırlıyoruz. Bu ilk parçayı fırın tepsisinin ortasına yerleştirelim. Diğer yufkaları harçla rulo yaptıktan sonra, bu ortadaki böreğin çevresine dolayacağız. Bu şekilde tüm yufkaları bitirdiğimizde, tahmin ediyoruz tepsinin hepsi dolacak. Şimdi kol böreğini uygun şekilde dilimlere keselim. Yani tepside bulunan böreğe uygun aralıklarla çizikler atın, pişince dilimler halinde çıkarabilmek için bu gerekli. En son olarak kalan sosun içine yumurta sarılarını koyarak çırpın. Bunu böreğin üzerine sürün. Üzerine dilerseniz çörek otu ve susam serpebilirsiniz. 180-200 derecede ısıttığınız fırında patates böreğini nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra dilimler halinde sevdiklerinize ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 05:38:04
Patates Böreği ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Böreği Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Patates Böreği"
Geçen gün komşularımızla beraber güne gittik. O kadar güzel yiyecekler hazırlamışlar deki hepsinin Tadı damağımda kaldı. Patatesli bir börek vardı ve çok beğendim Ben de yapmak istiyorum. Acaba patatesli börek yapmam için almam gereken malzemeler nelerdir? Patatesli böreğin hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Bu konuda değerli yardımlarınızı bekliyorum.
Yeliz . 04.11.2018 16:53:21

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024