Otlu Börek
Otlu börek, genellikle Trakya yöresinde yaygın olan, çeşitli otların karışımıyla yapılan lezzetli ve sağlıklı bir börek türüdür. Bu böreğin hazırlanışına bir göz atalım isterseniz.
Otlu Börek malzemeleri- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket
un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 su bardağı su
İç malzeme için- Yarım kilo ısırgan otu
- Yarım kilo ıspanak
- 1 bağ maydanoz
- 1 orta boy soğan
- 250 gram peynir
- Tuz, karabiber
Yufkalara sürmek içinÜzerine sürmek için- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Otlu börek nasıl yapılır?
Un elenip yoğurma kabına koyulur. Ortasını açarak içine yoğurt tuz ve sirke koyulur. Üzerine yavaş yavaş su eklenerek hamur kıvama gelinceye kadar yoğurulur. Hamurun üzeri nemli bir bezle kapatılıp dinlendirilir. Hamurdan istenilen büyüklükte koparılıp bezeler yapılır. Hamuru açarken un ve nişasta karıştırılıp hamurun üzerine serpilerek ince bir şekilde oklavayla açılır. Açılan hamurun üzerinde sıvı yağ gezdirilip iç malzeme serpilir. İç malzeme hazırlanırken tüm malzemeler normal boyutta doğranıp karıştırılır. Yufka rulo şeklinde sarılarak yağlı tepsiye yerleştirilir. Üzerine yoğurt ve yağ karışımı sürülür. Diğer hamurlarda aynı şekilde açılıp aynı işlemler yapılıp yağlı tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (İç harcının çiğ ya da kavrularak yapılması isteğe bağlıdır).
19.01.2024 12:42:56
Otlu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|