Nişastalı Börek

Nişastalı börek, aslında çok fazla duyulmamış fakat duyan insanlar tarafından çok sevilen bir börek türüdür. Bizde bu makalemizde sizler için nişastalı börek tarifini paylaşacağız. Bu böreğin yapılışı sırasında hazır yufka kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Ben tarifimde yufkayı evde yapacağınız şekilde veriyorum. Çünkü ev yufkası, nişastalı böreğin çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.
Böylece istediğiniz lezzeti ve gevrekliği çok daha kolay bir şekilde alabilirsiniz. Şimdi bu mükemmel ve çıtır olacak nişastalı böreğin yapılışına geçelim.

Nişastalı Börek Malzemeleri

  • Bir çay bardağı su,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir adet yumurta ve bir çay bardağı yoğurt,
  • Bir miktar un ve bir tutam tuz

Nişastalı Börek Üzeri için

  • Bir su bardağı sıvı yağ,
  • İki yemek kaşığı tereyağı ve bir miktar nişasta,

İç harcı için

  • 4-5 adet orta boy patlıcan,
  • Üç adet sivri biber,
  • 5 adet büyük boy domates
  • 200 gram kıyma
Nişastalı Börek Nasıl Yapılır?

Nişastalı börek yapılışına geçmeden önce daha sonradan işlemleri aksatmamak için iç harcını önceden hazırlayalım ve daha sonra börek yapılışına geçelim. Öncelikle patlıcanları temiz bir şekilde yıkayalım ve ara ara kabuklu olacak şekilde hepsini soyalım. Soyduktan sonra bir kap içerisine bit miktar su koyalım ve bu su içerisine tuz ekleyelim. Tuzlu su karışımını yaptıktan sonra patlıcanları küçük küçük küp şeklinde doğrayalım.
İşte ilk işlemimizi böylece gerçekleştirdik.

Bu sırada kıymayı ve kuru soğanı yemeklik şekilde küçük doğrayarak ve sıvı yağ ile iyice kavuralım. Daha sonra domatesleri ve biberleri ince doğrayarak üzerine de daha önceden doğradığımız patlıcanları ekleyerek iyice karıştıralım ve kavurmaya devam edelim. Domateslerin suyu ile iyice kavrulacaktır. Daha sonra ocaktan alarak dinlenerek soğumaya bırakın. İşte iç harcımız hazır.

Şimdi nişastalı börek yapılışında hamur ve yufka aşamasındayız. Malzemelerde bahsettiğimiz unu geniş bir kap içerisine alarak ortasını açalım ve sıvı yağını ilave edelim. Sıvı yağ üzerine yumurtayı ve bir miktar tuzu da ekledikten sonra biraz yoğuralım. Oldukça koyu bir kıvam alacaktır. Daha sonra yavaş kıvamını ayarlayarak suyu ilave edelim. Tam olarak kıvamı ayarladıktan sonra iyice hamuru yoğurarak 50-55 dakika boyunca dinlenmeye bırakalım.

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya ayıralım ve bir parçayı tam 15 parçaya ayıralım. Bu parçaları nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğüne gelene kadar iyice açalım. Aralarına nişasta ekleyerek bu 15 adet, tabak büyüklüğüne gelene kadar açtığımız hamurları üst üste koyarak tepsi büyüklüğünde açalım. Bu sırada tepsinin dibini iyice yağlayalım. Tepsiyi yağladıktan sonra üzerine açtığımız koca yufkayı sererek yufkanın üzerine bolca ve her yere eşit şekilde gelecek iç malzeme ekleyelim.

Ayırdığımız diğer hamur parçası içinde aynı işlemleri yaparak tepsinin üst katmanını oluşturalım. Bu işlem sonunda nişastalı börek tepsisini dilimleyelim ve bir tava içerisinde yağımızı kızdıralım. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını sağlayın. Kızan yağı dilimlediğimiz börek üzerinde gezdirerek böreği fırına atın. Üzeri nar gibi kızarana kadar iyice pişirelim.

Afiyet Olsun.
20.01.2024 15:08:04
Nişastalı Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Nişastalı Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Nişastalı Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024