Mısır unlu börek, oldukça hafif ve lezzetli bir tariftir. Bunu kolayca hazırlayacaksınız. Dilerseniz sabah kahvaltısından önce bile böreğinizi pişirebilir, sıcak olarak sunumunuzu yapabilirsiniz. Böreğin iç malzemesinde biz pırasayı kullandık. Dilerseniz minik doğranmış patlıcanla, kabakla, kıymayla bile mısır unlu börek yapabilirsiniz.
Böreği mutlaka sıcak tüketmenizi öneririz. Malzemeler iç harcın hazırlanmasından sonra, hep birlikte karıştırıldığından çok kolay şekilde yapılan bir börektir. Şimdi böreğimizi yapmaya başlayalım. Hem sizlerde nasıl yapıldığını öğrenmiş olursunuz. Hepinize kolay gelsin.
Mısır unlu börek için gerekli malzemeler
4 adet ince kıyılmış iri pırasa
1 su bardağı süzme yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
150 gram beyaz peynir
2 çay bardağı zeytinyağı
500 gram mısır unu yaklaşık 4,5 su bardağı
Yeterince tuz ve az miktarda toz şeker
Mısır unlu börek nasıl yapılır?
İnce kıyılmış olan pırasaları tavanın içinde sıvı yağda hafif karamelize olacak şekilde kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz atarak, daha sonra bunu soğuması için kenara alın. Başka bir kabın içinde sütü, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaları, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve şekeri koyarak karıştırın. Bunun içine mısır ununu, soğumuş olan pırasa kavurmasını ilave ederek, hepsini birden harmanlayın. Börek malzemesini yaklaşık 28 cm çapındaki bir borcamın içine dibini yağlayarak dökün.
Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Borcamı kızan fırına koyarak, üzeri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Yaklaşık 35-40 dakikada mısır unlu börek pişmiş olacak. Pırasanın verdiği lezzetle böreği beğeneceğinizi umuyoruz. Sıcak olarak ikramınızı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 14:51:14
Mısır Unlu Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar. Biz arkadaşlar arasında çay partisi günleri düzenlemekteyiz. Herkes börek ve çörek yapmak zorunda. Ben ne yapsam diye düşünüyorum. Cevizli çörek yaptım. Birde eskiden duyduğum Mısır unlu börek tarifi vardı. Ama kayıp şu anda. Sizde bu tarif varsa bana yazarmısınız. Simdiden teşekkür ederim. Hale . 02.11.2018 22:52:33
Payidar : Merhaba Hale hanım. Öncelikle ince kıyılmış pırasaları tavada soteliyoruz. Ayrı bir kabta sütü, ezilmiş beyaz peyniri, yumurtaları, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve şekeri karıştırıp içine mısır ununu, pırasayı ilave ederek harmanlıyoruz
Karışımı yağlı borcama döküyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırında 40 dakikada pişiriyoruz. Üstü kızarınca alabilirsiniz. Afiyet olsun. 03.11.2018 22:32:51
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024