Milföy börek hazırlanışına malzeme listesinde hazır olarak bekleyen mantarları güzelce yıkayarak başlayalım. Suyunun süzülmesi için bir süzgece alıp bekletelim. Bizde soğanları doğrama tahtasına alarak yemeklik doğrayalım. Suyu süzülen mantarları da aynı şekilde doğrama tahtasına alalım ve güzelce doğrayalım. Sonra ıspanakları ayıklayalım ve bol suyla yıkayalım.
Suyu süzüldükten sonra ince doğrayalım. Önceden hazırlamış olduğumuz bir tencerenin içine sıvı yağ koyalım ve içerisine mantarları da ilave ederek kavuralım. Üzerine doğranan ıspanakları ilave ederek tuzu ve karabiberi ilave edelim. Bütün malzemeleri eklenen karışımı karıştıralım ve ıspanaklar ölene kadar kavuralım. Kavrulan mantar ve ıspanak karışımını soğuması için bir kenara alalım. Sonra milföy hamurunu genişletelim ve orta boy bir tepsiye açalım. Açılan milföyü küçük parçalara bölerek güzelce tepsi üzerine serpiştirelim. Soğuyan mantar, ıspanak karışımını milföyün üzerine serpelim. Mantar, ıspanak karışımının üzerine de dilimlenen kaşarları güzel bir şekilde dizelim. Diğer yufkayı ise parçalara ayırarak kaşar peynirinin üzerine tüm malzemeyi kapatacak şekilde serelim. Son kalan milföy hamurunu açalım ve bütün malzemelerin üzerini kapatacak şekilde kapak oluşturalım. Bir kap içerisine süt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı alarak iyice çırpalım. Tepsiye koyulan böreği dilimleyerek hazırlanmış olan sosu böreğin üzerine gezdirilir. Böreğe lezzet vermesi için üzerine çörek ve susam serpelim Daha sonra önceden ısıtılmış olan fırına tepsiyi koyalım ve
milföy börek pişene kadar fırında tutalım. Pişen börekleri sıcak olarak servise sunalım.
Afiyet olsun.