Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta, daha doğru ölçülü ve daha doğru şekilde olmaktadır. Böreklerin tuzlusu, tatlısı, peynirlisi, patateslisi, ıspanaklısı vb. Buna benzer birçok çeşit bulunmaktadır. Bu börekler hem doyurucu hem de tat vericidir. Bu yüzden çoğu bayan hemen hemen her misafirine yapmaktadır. Günlerinde, toplantılarda ve özel misafirler de yapılarak sunulur.
Çünkü milföy hamuru ile yapılan börekler oldukça hızlı yapılarak zamandan tasarruf etmektedir. Oktay ustanın dediği tarif ise oldukça lezzetli bir şekilde çıkmaktadır. Tabi böreğe lezzet katılması kişiye bağlı olmaktadır.

Milföy börek tarifleri Oktay usta malzemeleri

  • Çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı doğranmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tane havuç
  • 250 gram haşlanmış bezelye
  • 750 gram kuzu et
  • 15 tane milföy hamuru

Milföy börek nasıl yapılır?


İlk olarak bir tencereye etlerinizi yıkayıp alın, etler kendini bıraktığında suyu çekene kadar bekleyin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir. Daha sonra tuz, karabiber, kekik, dereotunu ilave edilir. Kabukları soyulan havuçlar küp şeklinde doğranmaktadır. Pişmeye bırakılan etin üzerine bırakılır ve 3 dakika kavurmaya bırakın. Bezelyeler de suyu süzülerek tencereye koyulur. Daha sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Dolaptan çıkarılan hamuru bir tepsi üzerine dizin.
Milföyün ortasına harcınızdan ekleyin ve bohça şeklinde kapatın. Kapatma yeri alt tarafta kalacak şekilde yağlı tepsiye dizilmelidir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür isteğe bağlı çörek otu serpin. Fırına koyularak pembeleşince hazır duruma gelmektedir lezzetle yenilebilir.

Oktay ustanın milföy yufkalı börek tarifi malzemeleri

  • 2 tane yufka,
  • 6 yaprak milföy hamuru,
  • 1 çay fincanı soda,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 adet yumurta.
İçi için malzemeler
  • 200 gram mantar,
  • 1 kâse ıspanak,
  • 1 adet soğan,
  • 100 gram kaşar peyniri,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Milföy yufkalı börek Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları ve soğanı ince olacak şekilde küp doğrayarak başlayalım. Ispanakları ince doğrayalım. Bir tencerenin içine sıvı yağ koyalım ve içerisine mantarları ekleyerek soteleyin. Üstüne ıspanakları, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Milföy hamurunu genişletelim ve orta boy bir tepsiye iyice yayalım. 1 tane yufkayı küçük parçalara ayıralım ve tepsiye serdiğimiz milföy hamurlarının üzerine serpelim. Hazırda bekleyen iç harcı ıspanaklı olanı iyice üzerine serelim. Ispanakların üzerine de dilimlenen kaşarları güzel bir şekilde dizelim. Diğer yufkayı ise parçalara ayırıp kaşarların üzerine tüm malzemeyi kapatacak şekilde serelim. Son kalan milföy hamurunu esneterek tepsideki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim. Derin bir kabın içerisine sütü, sıvı yağı, yumurtayı ve sodayı koyarak iyice çırpılır. Tepsiye koyulan böreği dilimleyerek hazırlanmış olan sosu böreğin üzerine gezdirilir. İsteğe bağlı börek üzerine çörek otu veya susam da atılabilir. Daha sonra fırına koyulur ve üzeri tam pembeleşince çıkartılır ve kaşarı soğumadan sıcak servis yapılır.
20.01.2024 16:23:53
Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Milföy Börek Tarifleri Oktay Usta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024