Midye Börek

Midye börek, herkesin afiyetle tüketeceği bir börek türüdür. Bu böreğin adı yapılışında oluşturulan şeklinden dolayı gelmektedir. Midye börek şekli midyeye benzer. Midye börek yapılışında kullanılmakta olan malzemeler su, yufka, tereyağıdır. Yani yapılışı bir hayli kolaydır ve ekonomik olarak sizleri sıkıntıya sokmaz. Bu börek Osmanlı döneminden günümüze kadar sofralara eşlik eden eşsiz bir tattır.
Midye börek, sabah kahvaltılarında, özel günlerde, bayanların sürekli olarak ara ara gerçekleştirdiği birleşme günlerinde, ara öğünlerde ve daha birçok zaman tüketilen bir börektir. Midye börek çıtır çıtır bir lezzet olarak akşam çaylarının yanında eşlik eder. Bu tat gerçekten de muhteşem bir tattır. Hadi gelin birlikte inceleyelim. Kolay gelsin.

Midye Börek Malzemeleri

  • 3 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı su
İçi ve üzeri için: Peynir, maydanoz yumurta sarısı.

Midye Börek Nasıl Yapılır?


Midye börek yapılışına önceden hazır olarak temin ettiğimiz yufkaları hazırlayarak başlayalım. Yufkaları temiz olan mutfak tezgâhının üzerine serelim ve 4 eşit parçaya bölelim. Yufkanın bir parçasını alalım geniş olan tarafını kendimize doğru olacak şekilde masaya serelim. Bu şekilde tezgâha serilen yufkanın üzerine malzeme listesinde hazırlamış olduğumuz tereyağını bir kaba alarak eritelim ve serilen yufkanın üzerine sürelim. Yufkaya yağ sürüldükten sonra yufkanın diğer ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufkayı büzelim yani saralım.
Yufkaya kelebek şekli verelim. Yufkanın uç kısımlarını çevirerek birleştirelim ve birleştirilen bölüme bol suyla yıkayıp ince ince kıymış olduğumuz maydanoz, yumurta ve rendeden geçirmiş olduğumuz peynir karışımından elde ettiğimiz harçtan koyalım. Yufkanın içerisine maydanozlu karışım eklendikten sonra yufkanın kenarlarını güzelce kapatalım ve sigara böreği şeklinde saralım. Geriye kalan bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayalım. Bütün yufkalar hazırlandıktan sonra özenle sarılan börekleri önceden yağlanmış olan fırın tepsisine dizerek böreklerin üstüne yumurta sarısı sürelim. Hazır olan börekleri önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına tepsiyle sürelim. Börekler iyice kızarana kadar pişirelim. Pişen börekleri bir kenara alalım ve soğuması için bekleyelim. Soğuyan börekleri servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
20.01.2024 17:34:03
Midye Börek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Midye Börek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Midye Börek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Açma Börek

Açma börek, yapılışı oldukça zor olmasından dolayı evlerde daha az yapılan ama birçok unlu mamüller saten yerde bulunabilecek ürünlerdendir. Öyle ki birçok i...
Devamını Oku

Çiğ Börek Nasıl Yapılır

Çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek halk arasında bu isimle anılsa da gerçekte buna çibörek denir. İnsanlar bunun çiğ kıyma ile yapılması nedeniyle, adın...
Devamını Oku

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta

Çiğ Börek Tarifi Oktay Usta, Çiğ börek kıyma, soğan ve çeşitli baharatların birleşerek oluşturduğu lezzetli bir tat olarak bilinir. Çiğ börek eski zamanlarda...
Devamını Oku

Börek Milföy Tarifleri

Börek Milföy Tarifleri, pratikliği ve az zamanda hazırlanacağı için çoğu hanımların tercihi. Marketlerde satılan, dondurulmuş, yağlı hamur parçalarından...
Devamını Oku

Değişik Börek Tarifleri

Değişik Börek Tarifleri, Börekler günümüzde hamarat bayanların yapmasıyla hem doyurucu hem de lezzetli hale getirilmektedir. Özellikle çay yanlarına yapılan ...
Devamını Oku

Börek Hamuru Nasıl Yapılır

Börek Hamuru Nasıl Yapılır, evlerimizin vazgeçilmez pastalarından biridir börekler. Sevilen beklenen misafirler için iştahla açılan börek hamurlarını artık y...
Devamını Oku

Börek Yapmanın Püf Noktaları

Börek Yapmanın Püf Noktaları, Günümüzde börekler insanlar tarafından en çok sevilen ve çayın yanında en çok tüketilen yiyecekler arasındadır. Çok eski z...
Devamını Oku

El Açması Pırasalı Börek Tarifi

El Açması Pırasalı Börek Tarifi, börekler günümüzde bütün yöreler has ve öz olmaktadır. Hemen hemen her evde yapılan ve hem lezzetli hem de doyurucu olan bör...
Devamını Oku

El Açması Ispanaklı Börek

El açması ıspanaklı börek lezzeti ve doyuruculuğu sayesinde genellikle tercih edilen bir börek türüdür. Yufka açmasını bilenlerin hiç zorlanmadan yapabilecek...
Devamını Oku

Büzgülü Börek

Büzgülü börek, halk arasında midye börek olarak da bilinen lezzetli bir börektir. Hazırlanması oldukça kolay ve pratik bir tariftir. Böreğin iç harcında...
Devamını Oku

Börek Yapımı

Börek yapımı, börek oldukça sevilen hamur işleri tariflerden biridir. Sebzeli peynirli kıymalı gibi birçok çeşidi yapılır ve farklı şekiller verilerek farklı...
Devamını Oku

Elde Açma Pırasalı Börek

Elde açma pırasalı börek, elde açma böreklerin lezzetine doyulmaz. Yufkayla yapılanlara göre soğuk bile tüketildiğinde aynı lezzeti alabilirsiniz. Ağızd...
Devamını Oku

Elif Korkmazel Börek Tarifleri

Elif Korkmazel Börek Tarifleri, Börekler hemen hemen her evde yapılmakta olan doyurucu ve lezzetli tarifler arasından olmaktadır. Özellikle elif korkmaz...
Devamını Oku

Çiçek Börek

Çiçek börek, Her yörede yapılış bakımından farklılık gösterse de tadı ve lezzeti arasında pek fark yoktur. Çiçek böreğini, kıymalı, patatesli, peynirli,...
Devamını Oku

Börek Şekilleri

Börek şekilleri, çok çeşitlidir ancak, bu şekilleri yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Aslında tekniğini bilene çok da kolaydır. Bu yazımda sizlere, birbir...
Devamını Oku

Bal Kabaklı Börek

Bal kabakları börek, bal kabağı lifi bol bir meyvedir. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir gibi madensel elementler içerir. Türk mutfağında ...
Devamını Oku

Börek Nasıl Yapılır

Börek Nasıl Yapılır, börekler özellikle ülkemizde yaygın olan ve kahvaltıda, toplantılarda eşe dosta ikramlarda olmazsa olmazımızdır. Toplum olarak hamur işl...
Devamını Oku

Bulgurlu Börek

Bulgurlu börek, çoğu kişi için değişik bir börek tarifi olabilir. Ancak lezzetinden taviz vermeyen bir börektir. Alışılmışın dışında bir iç malzemeyle h...
Devamını Oku

Börek Çörek Tarifleri

Börek Çörek Tarifleri, Börekler ve çörekler günümüzde hemen hemen her bayanın yapmış olduğu ve mutlaka çayların yanında bulundurulan bir yiyecek türüdür. Ayr...
Devamını Oku

Börek Çeşitleri

Börek çeşitleri, börek hemen herkesin çok sevdiği yiyeceklerden biridir. Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine kadar her öğünde çok sevilerek tüketilir. D...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Bal Kabaklı Börek
Börek Nasıl Yapılır
Bulgurlu Börek
Börek Çörek Tarifleri
Börek Çeşitleri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024