Öncelikle yeşil mercimek bir tencerede haşlanır ve süzülüp bir kenara alınır.
Soğanlar ince ince doğranır bir tencereye alınır tencere ocağa konur ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir ocağın altı açılıp soğanlar kavrulur. Üzerine tuz karabiber ve haşlanmış yeşil mercimek konur. Beş dakika kadar kavrulur ve ardından altı kapatılır. Mercimek biraz dinlendirilir ve yufkalar hazırlanır bir adet yufka on iki tane üçgen parçaya ayrılır ve her birinin üzerine iki yumurta yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı süt çırpılıp fırça yardımı ile sürülür. Üzerlerine mercimekli harç konur ve kenarları içe kıvrılarak sarılır ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir üzerine sos karışımından sürülür ve fırına verilir isteğe göre tava da sıvı yağda da kızartılabilir. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir yağda kızartılacak ise sos sürmeye gerek yoktur. Pişirince servis edip afiyet ile yiyebilirsiniz.